Почетком априла железнички саобраћај на Жежељевом мосту

БЕОГРАД: Нови Жежељев мост у Новом Саду биће отворен за железнички саобраћај почетком априла, а у недељу, 25. марта, биће обележено пробијање друге цеви тунела Бранчић код Љига на Коридору 11, речено је на састанку код потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић.
zezelj b.lucic
Фото: Dnevnik.rs

На састанку с директорима железничких и путарских државних предузећа је закључено да се више од 30 инфраструктурних пројеката у области друмског и железничког саобраћаја изводи по плановима и ни на једном није било прекида радова, без обзира на крај грађевинске сезоне, саопштено је из кабинета Михајловићеве.

Када су у питању железнички пројекти, између осталог, нови Жежељев мост у Новом Саду биће отворен за железнички саобраћај почетком априла, док ће БГ воз од половине априла ићи реконструисаном пругом од Раковице до Ресника.

Биће одржани и преговори с кувајтским фондом у вези са завршетком друге фазе и изградњом нове железничке станице Прокоп, а на јесен би већ могли да почну радови на електрификацији пруге Ниш-Димитровград.

Што се тиче друмског саобраћаја, већ у недељу, 25. марта, биће обележено пробијање друге цеви грађевински изузетно захтевног тунела Бранчић код Љига на Коридору 11.

Висока делегација из Кине боравиће у Србији средином априла, када ће обићи све деонице које на овом коридору раде кинеске компаније.
”Коридори Србије“ известили су потпредседницу Михајловић да се радови на Коридору 10 кроз Грделичку клисуру обављају по плану, тунел Предејане биће у потпуности завршен средином априла, док ће до почетка летње сезоне бити завршене још три деонице ауто-пута у Грделици.

Деоница од Српске куће до Левосоја добиће нове извођаче у априлу, а према обећању “Путева Србије”, ова деоница требало би да буде завршена за Видовдан.

С ”Путевима Србије“ разговарано је о радовима на пројекту рехабилитације и реконструкције Ђердапске магистрале, као и повезивању Пожаревца са ауто-путем Београд-Ниш магистралом која би имала четири траке.

Разговарано је и о проблемима с косинама у Грделичкој клисури, а договорено је да се и друге државне институције укључе у утврђивање чињеница о томе шта је довело до урушавања мањег дела косине.

Такође је разговарано и о радовима на обилазници око Београда, пројекту рехабилитације регионалних путева, а идуће недеље “Путеви Србије“ ће расписати тендер за избор извођача рехабилитације ауто-пута од границе с Хрватском до Кузмина.

Михајловићева је разговарала са директорима железничких компанија, “Путева Србије", “Коридора Србије" и пројектантских кућа Саобраћајног института ЦИП и Института за путеве, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести