ПОЗИТИВНО За бивше раднике ФАП-а субвенције за самостални бизнис

ПРИБОЈ: Бившим радницима ФАП-ових зависних предузећа, као и радницима који су без социјалног програма напустили фабрику у децембру 2015. године, подељена су решења о субвенцијама локалне самоуправе у износу од 45 милиона динара за започињање самосталног бизниса.

Општина Прибој је обезбедила поменута средства, а до краја године се планира и откуп деоница од радника које су на име шест заосталих плата добили 2016. године у процесу реструктурирања фирме, наводи се на порталу општине Прибој.

Председник Општине Лазар Рвовић је, представљајући програм по коме је Општина определила субвенције за 130 бивших радника који су испунили услове конкурса, позвао раднике да добијена средства паметно уложе и удруже са субвенцијама Националне службе за запошљавање и других донатора.

Радници који нису били обухваћени прошлогодишњим Владиним програмом отпремнина из ФАП-а, добили су просеку од 250 до 300 хиљада динара.

Већина радника каже да ће се определити за узгој малина и покретање самосталних радњи, док они који ће за две до три године моћи да остваре право на пензију истичу да ће им ова средства, заједно с приходима са НСЗ-а, значити сигурну егзистенцију док не испуне услове за пензионисање.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести