ПОЗНАТИ БРЕНД СТАВЉА КАТАНАЦ НА ВРАТА Лоша економска ситуација гурнула их у кризу

Лоше вести за љубитеље шопинга. Модни гигант Примарк, који је посебно популаран међу младима, затвара неколико експозитура у Немачкој.
1
Фото: ilustracija/pixabay

Разлог затварања експозитура је тренутна економска ситуација, која ствара проблеме продавницама текстила

Лошим вестима нема краја. Економска ситуација наставља да гура многе компаније у кризу. Људи троше мање новца на робу због екстремне инфлације. Истовремено, трошкови електричне енергије и добављача стално расту. Посебно модне куће бележе бројне губитке у овим тешким временима.

Након што су Диселдорфска група Peek&Cloppenburg и ланац Hallhuber недавно прогласили банкрот, ускоро би могао да уследи следећи банкрот.

Примарк је одлучио да затвори неколико експозитура у Немачкој, пишу немачки медији.

Међународни модни трговац Примарк најпознатији је по јефтиној одећи коју нуди у 15 земаља.

Свако ко уђе у продавнице обично се нађе у невероватно великим продајним просторима препуним гомилама модних комада и додатака. Поред дечије, женске и мушке одеће, дисконт нуди и потрепштине за домаћинство и козметику.

Концепт је често критикован јер изузетно ниске цене значе веома ниске плате за људе који креирају моду. У ствари, чини се да концепт не функционише тако добро као на почетку, пошто трговац већ неколико година прави све више и више губитака.

Због тога ће Примарк затворити неколико експозитура.

Експозитура у Гелзенкирхену је већ затворена, а филијале Примарка у Крефелду и Кајзерслаутерну ускоро ће заувек затворити своја врата. Како наводе медији, разлог су тренутне пословне бројке.

Шеф Примарка у Немачкој је недавно објавио да је нето продаја од 627,8 милиона евра у 2021/22 надокнађена губитком од 50 милиона.

Одговорни још нису потпуно изгубили наду и оптимисти су у погледу будућности. Размишљају о отварању нових експозитура.

Примарк наводи да многи купци и даље желе да купују у Примарку, али да немају експозитуру у близини.

(Б92)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести