Премијерка Ана Брнабић затвара овогодишњи КБФ

БЕОГРАД: Копаоник бизнис форум (КБФ) завршава четвородневни рад обраћањем председнице Владе Србије, Ане Брнабић, учесницима форума.
b
Фото: Tanjug/ D. Kujundzic

Како је саопштено из Владе Србије, премијерка Брнабић ће завршним говором званично затворити овогодишњи, 28. по реду КБФ, који се одржава у хотелу Метропол.

Последњег дана рада форума, учесницима ће се у пленуму обратити Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и Марија Обрадовић, министарка за државну управу и локалну самоуправу, према најави Савеза економиста Србије, организатора КБФ-а.

Биће одржана четири панела. На првом, под називом "Агенда зеленог раста", учествоваће директор Канцеларије Светске банке у Србији, Стивен Ндегва, са сарадницима.

Где је Србија данас са спровођењем политике животне средине?, тема је о којој ће, на другој сесији, говорити еминентни панелисти, међу којима и Сем Фабрици, амбасадор и шеф делегације Европске уније у Србији.

Посленици туристичко-угоститељског сектора представиће податке и своја виђења ситуације у тој индустрији на панелу "ХОРЕЦА - Утицај ковида-19 и како се прилагодити за будућност", а на завршном, четвртом панелу ће бити речи о "Значају природних наука за екосистем српског људског капитала".

Александар Влаховић, председник Савеза економиста Србије, представиће на крају закључке овогодишњег Копаоник бизнис форума, који ће бити достављени Влади Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести