Пријављивање за туристичке ваучере од 1. јануара

БЕОГРАД: Већ од 1. јануара следеће године грађани Србије ће моћи да се пријављују за туристичке ваучере у вредности од 5.000 динара.
turizam turisti
Фото: pixabay.com

Реч је о 100.000 ваучера, који покривају суму од 500 милиона динара колико је у републичком буџету за 2022. предвиђено за ову сврху.

За ваучере могу да се пријаве пензионери, студенти, незапослени, запослени чија су примања мања од 70.000 динара.

Процедура пријављивања иста је као и раније, па се захтеви предају на шалтерима пошта при чему је неопходно имати потврду о примањима.

За пензионере то је последњи пензијски чек, за запослене потврда о запослењу и оствареној заради исплаћној у месецу који претходи ономе када се подноси пријава, а за студенте уверење са факултета којим доказују да студирају у текућој школској години.

Како је РТС-у речено у Пошти Србије, 1. јануара ће радити три поште у Београду и седам на граничним прелазима, 2. јануара радиће 34 поште, 3. јануара 54 а од 4. јануара поште ће радити уобичајено.

Помоћница министра трговине, туризма и телекомуникација Јелена Миленковић Орлић рекла је за РТС да је број пријављених угоститеља за примање ових ваучера сваке године све већи.

Према њеним речима они морали да буду пријављени на информациони систем е-туриста да би учествовали у расподели ваучера.

"То је услов који, између осталог, сузбија и сиву економију у нашој земљи", изјавила је она.

Ваучери могу да се искористе до 20. новембра следеће године.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести