ПРИВРЕДНА КОМОРА СРБИЈЕ Увођење дигиталног агента ЗА АНАЛИЗУ ПОСЛОВАЊА

Привредна комора Србије и њен Центар за дигиталну трансформацију, у сарадњи са стратешким партнером Мајкрософтом, ради на увођењу два нова дигитална сервиса заснована на вештачкој интелигенцији „Meeting Prep AI” - дигиталног агента за припрему састанака и „Data Dialogue AI” - дигиталног асистента задуженог за анализу свих кључних елемената у пословању, најавио је председник ПКС на Адрија самиту у Савудрији Марко Чадеж.
а
Фото: Pixabay

- Дигитални агент олакшаће целу припрему састанака и прибавити све важне информације, почев од особе са којом се састајете до могућности сарадње и партнерства са датом компанијом или институцијом - рекао је Чадеж. – „Data Dialogue AI” омогућиће да се веома опсежни подаци читају на врло једноставан начин, разговарајући с дигиталним асистентом, и тако стекне увид и анализирају сви елементи важни у пословању. То су алати на којима радимо и који су направљени да компанијама олакшају свакодневно пословање и учине их продуктивнијим и ефикаснијим.

Чадеж је с представницима Мајкрософта учествово на панелу о могућностима употребе вештачке интелигенције у бизнису и истакао да је овај догађај одлична платформа за размену идеја о будућности пословања и алатима који ће се користити у генерисању нових послова.

- На панелу с нашим стратешким партнером Мајкрософтом разговарли смо о томе како користити најновије технологије, спуштајући их на ниво свакодневне употребе у компанијама. То је управо и основни задатак ПКС- да кроз Центар за дигиталну трансформацију и кроз Innovation hub лансирамо алате који омогућавају пословним људима да користе вештачку интелигенцију и најновије технологије за свакодневни посао - поручио је Чадеж.

Он је подсетио да је ПКС већ лансирала два дигитална алата која користе вештачку интелигенцију Бизчет и Иноверс платформу.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести