РЕПОРТЕРИ "ДНЕВНИКА" ОБИШЛИ МАРКЕТЕ У ПОТРАЗИ ЗА БОЉИМ ЦЕНАМА Ево шта су забележили (ФОТО)

„Акција Боља цена - цена за народ”, која подразумева снижење цена 20 важних производа у супер маркетима, почела је јуче, а трајаће до 31. децембра текуће године. У склопу те акције, артикли на рафовима већине маркета означени су посебном налепницом „Боља цена”. 
1
Фото: Dnevnik.rs

Међу њима су основне животне намирнице попут млека, јогурта и сира (бели кришка), воће и поврће( кромпир и јабуке), пилеће месо (труп), различите тестенине, салама у омоту, безалкохолна пића, кафа, шампони и купке за бебе и одрасле, пелене и храна за бебе, тоалет папир, detryent за посуђе и веш, хигијенски улошци.

Тим поводом екипа „Дневника” обишла је маркете у граду и забележила утиске трговаца и потрошача. Од јутра су ужурбани продавци лепили нове цене на изабране производе, а притом су на улазним вратима упућивали купце где се они налазе. У то време између рафова маркета полако се стварала гужва. 

Фото: Dnevnik.rs

У маркету „Гомекс” потрошачи су се углавном окупљали око рафова с млеком „Др Милк”, чија је цена са 134,99 динара снижена на 99, 99, а потом код воћа и поврћа, јер је од јуче повољнији и кромпир, те је за килограм овог поврћа сада потребно издвојити само 60 динара. Како је јуче акција тек почела, а у њој не учествују сви произвођачи, Новосађани су углавном лутали дугим редовима продавница и разгледали рафове у потрази за жељеним производима.

- Први је дан, па још увек нису постављене све цене - прокоментарисала је пензионерка Деса. - Знам да је снижено 20 различитих производа. Све што је потребно за кућу, па и овај тоалет папир, који ћу купити. Највише ми значи што је јефтинија храна, неко воће и поврће. Једина ми је замерка што месо није снижено, а оно нам је најскупље. Хоћу да купим и прашак за веш, а видим да је за сада снижен само „Ариел”, који иначе не купујем. Прошетаћу поново ових дана...

Фото: Dnevnik.rs

У супер маркету „Универекспорт” приметили смо издвојен бели штанд, означен натписом „Боља цена”, на ком су се налазили неки од производа на акцији: литра сока од јабуке „Таково”, чија је цена са 125,99 динара снижена на 79,99, 500 грама пиринча „Баш баш”, који уместо 114,99 кошта 69,99 динара, паковање тоалет папира од десет ролни „Баш баш”, који уместо 260,99 кошта 199,99 динара, потом 200 грама „Баш баш” кафе, која сада стаје 179,99 динара, шпагете Сентела (400 грама), које коштају 49,99 динара и друго. Исто тако бољим ценама означени су и производи, распорењени по рафовима попут yaka кромпира од десет килограма, који стаје 599,99 динара, а потом и прашак за веш (два килограма) марке Рубел, ког уместо 549,99 од јуче можемо купити за 479,99 динара.

Фото: Dnevnik.rs

У „Максију” смо затекли пензионера Жељка Грујића, који је у тренутку нашег доласка куповао паризер. Како нам је рекао, за сада му је то најпотребније, па је за доручак пазарио 300 грама ове кобасице, чијих 100 грама од јуче уместо 42 динара кошта 35.

Фото: Dnevnik.rs

Поделио је са нама да му попусти много значе, јер је то знак да су цене колико-толико почеле да падају, а он се нада да ће се у будућности акцији придружити и остали произвођачи. Осим паризера, у Максију се куповало млеко „Моја кравица”, чији је литар сада стаје 139 динара, сок од јабуке „Фемили” чија је актуелна цена 119 динара, шампон за косу од коприве „Макси” за 99 динара, пелене за бебе „Бејбикјут” (58 комада) од 879 динара и остало.

Текст и фото: Д. Клашња

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести