Споразум с Мађарском за сигурније снабдевање гасом

БЕОГРАД: Предлогом закона који је усвојен на седници Владе Србије биће обезбеђено сигурније снабдевање гасом. 
gasovod
Фото: Dnevnik (arhiva)

Реч је о Предлогу закона о потврђивању Споразума између влада Србије и Мађарске о сарадњи на изградњи, управљању, одржавању, реконструкцији и санацији гасовода за транспорт природног гаса који прелази преко државне границе. 

Реализација овог пројекта допринеће остваривању стратешких циљева Србије у области природног гаса и значајно ће утицати на сигурност снабдевања и увећања енергетске безбедности.

Влада је усвојила и Предлог закона којим се потврђује Споразум између влада Србије и Мађарске о сарадњи у области одрживог управљања прекограничним водама и сливовима од заједничког интереса.
 

Усвојен је и Уредбу о утврђивању Годишњег програма мониторинга статуса вода за 2019. годину, којим се утврђује стање површинских и подземних вода у текућој календарској години. Применом ове уредбе обезбедиће се ефикасно и организовано испитивање и праћење квалитета и квантитета вода и омогућити наставак започетих активности на реорганизовању постојећег система мониторинга вода на територији Србије.

На седници је донета одлука о образовању Одбора за организацију Четврте Кина - ЦИЕЗ министарске конференције о иновацијама, која ће се одржати 8. и 9. октобра 2019. године у Београду.

На конференцији ће, поред државних делегација, учествовати представници индустријских и научно-технолошких паркова, универзитета, компанија и старт-ап центара из Кине и 17 земаљ ЦИЕЗ-а.

Чланови владе усвојили су Закључак о прихватању Извештаја о спровођењу „Програма за становање и трајну интеграцију избеглица у Србији-СИРП“ са предлогом активности за решавање питања интеграције избеглица.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести