СРБИЈА У ТРЕЗОРУ ИМА ЧЕТИРИ МИЛИЈАРДЕ Вучић: У авионима Ер Србије НЕ МОЖЕТЕ МЕСТО да нађете за Лисабон и Дубаи (ФОТО)

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је Србија апсолутно фискално и финансијски стабилна.
Er Srbija Promo
Фото: Ер Србија промо

Он је за ТВ Хепи рекао да Србија има 25 милијарди девизних резерви, за разлику од 2012. године када је имала 10,2 милијарди девизних резерви, а да је скупљено још 15.

Имамо 40 тона злата, као и четири милијарде у трезору, што немају ни много веће земље. Имамо наших 87 авио линија у 34 земље на четири континента, ускоро ћемо у Шангај и Мајами. Не можете место за Лисабон да добијете и Дубаи, рекао је Вучић.

Према његовим речима за београдски аеродром је рекао да је најбољи и Немац Јозеф Милбауер, који је недавно отворио фабрику.

Фото: Youtube Printscreen/Happy

Он иначе вози авионе. Он је пилот. Између осталог и пилот. Један од најсвестранијих људи. Почео од једне бараке, до тога да има фабрике у 164 земље света, 29 милијарди. Чудесно, то су застрашујући подаци, а он хвали ову земљу, рекао је он.

Укупан БДП свих осталих на ЗБ мањи од српског

Вучић је изјавио да је за Србију од пресудног значаја да се бави економијом и да ствари иду напред и истакао да је вредност бруто домаћег производа Србије 69,5 милијарди евра, а да сви заједно на западном Балкану имају мање.

За нас је од пресудног значаја да се бавимо економијом, да чувамо земљу, да гурамо ствари напред, да отварамо фабрике, да радимо путеве, да радимо пруге и да покажемо да смо у стању да сачувамо оно што смо успели да изградимо у претходном периоду, рекао је Вучић.

Он је истакао да је укупан бруто домаћи производ свих осталих на Западном Балкану мањи од српског бруто домаћег производа.

Албанија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Северна Македонија имају много више становника него Србија. Србија има 69,5 милијарди бруто домаћи производ, а они сви заједно 67. Само да то имате у виду. И две трећине свих инвестиција је у Србији, 63 одсто свих страних директних инвестиција је у Србији. Преко 55 одсто извоза је из Србије са западног Балкана. Само да видите колика је економска доминација Србије, рекао је Вучић.

Он је подсетио да је Србија била четврта у региону када је постао председник Владе Србије.

И по платама, у овом тренутку, на потпуно здравим основама, уз рекордну запосленост и рекордно ниску незапосленост, ми достижемо Црну Гору по висини плата. А имали су 50 одсто веће плате када сам постао председник владе. Они су имали 495 евра, а ми смо имали 330 евра. А то каже Светска банка, то каже ММФ, рекао је Вучић.

Фото: Ilustracija

До Експа мора много да се ради, имам огромну трему

Вучић је изјавио да мора много да се ради да све остане после Експа27 и да има употребну вредност.

Он је, као пример, навео Барселону, Милано и Париз који су промењени после Експа, као и да су направљени такви планови да је поносан на њих и да верује да ће бити испуњени.

Имам огромну трему, не малу бојазан, изградња шипова је кренула. Првог маја креће изградња националног стадиона, који ће бити један од најлепших у Европи, попут стадиона Бернабеу, рекао је Вучић.

Он је додао и да је највећи проблем то што клубови не могу да се приватизују, чак ни најпопуларнији - Црвена звезда и Партизан, јер нико неће да улаже новац тамо где о новцу одлучују навијачи и руководство клуба.

Ја за то немам снаге и не стидим се тога. Нико неће да улаже паре тако. Нека то уради неко други, ја се нећу стидети сутра да кажем том некоме да је много храбар и да му свака част на томе што је успео. Јер прихватамо ми приватизацију, али да буде 49 одсто тај, али да му ми одлучимо како ћемо трошити његове паре. Нико тако неће да уложи паре. Ми сви што смо им спонзори од Телекома, Дунава до свега другог. То је рекет који се отима од државе зато што је држава заинтересована да Звезда и Партизан буду успешни, рекао је Вучић.

Рекао је и да се све земље боре и да клубови у другим земљама имају дугове, али да су то приватни, а не дугови државе.

То су приватне паре, а овде би сви да не буду приватне паре и никада није доста. Што више дајете то је више Вучићу п....., рекао је Вучић и додао да са друге стране приватни клубови ништа не добијају од државе попут Чукаричког или Меге, а расадник су играча.

Фото: Youtube Printscreen/Happy

Док то не решимо, неће бити успеха, закључио је он.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести