Свануло мештанима СЕЛА МРШИНЦИ: ДЕСЕТ породица ДОБИЛО АСФАЛТ И ИВИЧЊАКЕ, а малишани ИГРАЛИШТЕ

ЧАЧАК: Изградња путне инфраструктуре у селима у околини Чачка један је од приоритета.
РИНА
Фото: РИНА

У центру Мршинаца афалтиран је део веома важне саобраћајнице, али током радова нису заборављени ни најмлађи па су малишани добили дечје игралиште са теретаном на отвореном.

- Ова саобраћајница веома је значајна за десетак породица чија се домаћинства ту налазе, јер су коначно добили асфалт, ивичњаке и атмосферску канализацију, али не само за њих, већ и за остале мештане, јер је ово пут кроз центар села. Игралиште није намењено само најмлађима, иако је првенствено због њих прављено и обећали смо им да ће бити инсталирано још справа које су нам тражили, али на њему могу да се релаксирају и старији, јер је урађена и теретана на отвореном”, изјавио је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

Фото: РИНА

На захтев Града Чачка новац за саобраћајницу у износу од 8,3 милиона динара определила је Влада РС преко предузећа „Путеви Србије“. Укупно је у центар Мршинаца инвестирано око 10 милиона динара, изградског буџета за игралиште издвојено је 1,7 милион динара. Градоначелник Чачка најавио је и значајно улагање у амбуланту у Мршинцима.

- Веома брзо, већ у наредних неколико недеља амбуланта у овом селу добиће један од најсавременијих ултразвучних апарата, који ће помоћи мештанима свих околних села да у наредном периоду дијагностичке прегледе обављају у Мршинцима, да не морају да одлазе у Дом здравља у Чачак. Такве услове има ретко која амбуланта на сеоском подручју”, рекао је Тодоровић, истичући да ће се улагања у ову месну заједницу, али и у Слатину наставити, додаје Тодоровић.

РИНА

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести