У Србији се отвара руски ланац продавница

БЕОГРАД: Руски дисконтни ланац "Светофор", који је у европским земљама познат под брендом МЕРЕ, почиње с радом на српском тржишту, а за мање од месец дана потрошачи ће моћи да се снабдевају у њиховим првим маркетима.
prodavnica market
Фото: pixabay.com

Већ су у припреми и најкасније до средине јануара биће отворени продајни објекти у Батајници, Крушевцу и Суботици, током фебруара у Краљеву и Вршцу, а до краја априла и почетка маја планирано је да почне да ради укупно 15 продавница у нашој земљи.

Ово за Новости каже министарка трговине Татјана Матић, истичући да је Министарству то потврђено у Трговинском представништву Руске Федерације.

Чињеница да у Србију долази један од највећих дисконтних ланаца у Русији је само још једна потврда да је наше тржиште малопродаје међу перспективнијим у региону, наглашава Матићева.

Како је најављено половином августа из огранка ове руске компаније у Београду, на српском тржишту је планирано отварање најмање 100 маркета просечне површине од 1.000 квадрата. Тада су навели да ће њихове цене бити ниже за 20 одсто од просечних, као и да планирају да раде директно са произвођачима, са строгом контролом квалитета и ниском трговачком маржом.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести