У СРБИЈУ СЕ ВРАЋАЈУ ВИСОКО ОБРАЗОВАНИ МЛАДИ ЉУДИ Вучић: Просечна плата 2027. 1.400 евра, зато очекујем ЈОШ ВЕЋИ ПОВРАТАК младих

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да просечна плата у Србији 2027. године достићи 1.400 евра и да зато очекује да се већи број људи који су напустили Србију врати у њу.
novac, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише тврдње покрета "Крени-промени" да он манипулише бројем младих људи који желе да се врате у Србију и да би се млади вратили када би просечна плата била 166.000 динара.

Вучић је рекао да је тај износ у еврима управо оно што ће Србија обезебедити као просечну плату 2027. године, а која ће за Београд бити, како је навео, много већа од тога.

Просечна плата на Врачару у децембру је била 1.483 евра, а 1.400 евра ће бити просечна плата у Србији 2027. године, баш у складу са програмима, у складу са свим оним што смо рекли грађанима Србије. И управо зато очекујемо што је могуће већи повратак, изјавио је Вучић у обраћању грађанима.

Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Он је навео и да је данас у посети селу Памбуковица срео две жене које су се вратиле из Аустрије.

И свуда те људе видите. Брже нам се враћају високо образовани, најстручнији људи, мање нам се враћају бравари, возачи, металостругари, месари, тесари, зато што је за њима потреба на западу највећа и плаћају их сада много више. Али и на томе радимо и враћаћемо их у земљу, рекао је Вучић.  

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести