Уручена признања „Капетан Миша Анастасијевић“

У Галерији Матице српске су у оквиру пројекта „Пут ка врху”, који се организује већ 19 година, уручена признања „Капетан Миша Анастасијевић“.
е
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Пројекат организују „Медија инвент” у Новом Саду, те универзитети у Новом Саду и Бограду, а оцењује се предузетничко стваралаштво с основном идејом афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије.

За изузетан допринос развоју српске привреде и друштвену одговорност признање је уручено генералном директору Компаније НИС АД Нови Сад Кирилу Тјурдењеву, генерални директор ЈП „Србијагас” Душан Бајатовић награђан је у категорији лидер стратешког развоја Србије, док је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић награђен за допринос развоју привреде АП Војводине и Републике Србије.

Власник и председник ИТ компаније „Комтрејд“ Веселин Јевросимовић је најбољи привредник Србије, док је чланица Борда директора Фондације „Новак Ђоковић” Дијана Ђоковић проглашена за најжену Србије. Генералном директору „Трајал корпорације” у Крушевцу Милошу Ненезићу то признање уручено је за унапређење привредног амбијента Србије, а председници Матице српске у Црној Гори проф. др Јелици Стојановић за очување српског језика, књижевности и културе. 

Компанији „Сика Србија” д. о. о. у Шимановцима признање је уручено у категорији најбренд Србије, док је директор ПКС–РПК Шумадијског и поморавског управног округа Предраг Лучић награђен за развој пословних иницијатива. Ректорки Универзитета у Београду проф. др Иванки Поповић признање је уручено за пословну визију високог образовања у Србији и Југоисточној Европи, док је власник „Поглед групе” у Нишу проф. др  Братислав Бата Миловановић награђен за развојну стратегију у области телекомуникација. Начелник општине Дервента у Републици Српској Милорад Симић награђен је као најбољи партнер за допринос промоцији пројекта „Пут ка врху”.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

У категорији најбољи брендинг Србије награђен је  директор ПКС–РПК Јабланичког и пчињског управног округа Горан Јовић, управник Галерије САНУ академик Душан Оташевић награђен је за промоцију српске уметности и културе, а директор Археолошког института у Београду проф. др Миомир Кораћ за презентацију Србије кроз археолошка открића и истраживања

Власник и директор „Промонт групе” у Новом Саду Милинко Цицмил награђен је у категорији лидер предузетничког стваралаштва Србије, док је власник Ауто-центра „Томић ауто 034” у Крагујевцу Драган Томић најбољи менаџер продаје. Војномедицинској академији признање је уручено за високе домете и савремене методе у здравству Србије и региона, а директорки Народног музеја у Београду мр Бојана Борић Брешковић за афирмацију и презентацију српске културе и уметности у свету.

Извршни потпредседник „Синерџи фонда” проф. др Владан Здравковић најбољи је промотер заштите животне средине, а проф. др Иво Висковић награђен је за посвећеност струци, политичкој мисли и друштвену одговорност. У категорији лидер одрживог развоја, за економску и еколошку компоненту компаније признање је припало Предрагу Ћурчићу, власнику Компаније ВИСАН д. о. о. у Земуну, професорка Филозофског факултета у Новом Саду др Владислава Гордић Петковић награђена је за пројекте преводилаштва, књижевности и културе, а генерална директорка „Делта ауто групе” Александра Ђурђевић за пословну визију и нове стандарде у ауто-индустрији.

Д. Мл.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести