Влада САД разматра улазак у власништво енергетсих компанија

ВАШИНГТОН: Влада САД размишља о уласку у власништво америчких енергетских компанија како би помогла домаћем нафтном и гасном сектору погођеном корона кризом, изјавио је данас амерички министар финансија Стивен Мнучин.
nafta
Фото: pixabay.com

Председник САД Доналд Трамп је, у обраћању заједно са Мнучином на једном скупу у Белој кући, рекао да жели да помогне америчкој индустрији и да је предложио федералној влади могућност авансне куповине горива за државу, као и куппвину авионских карата унапред, преноси Ројтерс.

"Разматрамо разне алтернативе. Ово схватите као једну од алтернатива, а има их много", рекао је Мнучин, поводом могућег уласка државе у власништво енергетских компанија.

Нафтни сектор је тешко погођен драматичним падом тражње јер је епидемија корона вируса практично зауставила економије широм света.

Председник Трамп је подржао Мнучина да размотри куповину нафте за касније коришћење.

"Сједињене Државе су највећи потрошач нафте. Могли бисмо да купујемо нафту по супер цени у фјучерсима. То компанијама даје инфузију која им је потребна, а ми ћемо имати нафту по изврсној цени у будућности", рекао је Трамп.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести