Владимир Лучић поручује да ТЕЛЕКОМ СРБИЈА ИМА ДВОЦИФРЕН РАСТ у овој години

Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић изјавио је да је та компанија у првој половини ове године направила одличне резултате и да ће поново забележити позитивне рекорде у свим кључним сегментима пословања.
vladimir lucic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

- Првих шест месеци 2023. завршили смо врло успешно, трендови раста прихода, пре свега интернета и телевизије, поново су изузетно добри, двоцифрени, па као што смо у прошлој години направили рекорде у погледу раста прихода, оперативне добити и нових корисника тако ћемо и у овој години. Додатно радује да тај раст бележимо како у Србији тако и у свим ћеркама фирмама у иностранству - поручио је Лучић гостујући на ТВ Хепи.

У исто време, Телеком наставља да стално унапређује услуге које пружа својим корисницима. Најновији пример за то је увођење брзине интернета од 10 гигабита у секунди у појединим деловима Београда, што је рекордна брзина на нивоу Европе, а мозда и света.

Ова услуга ће на почетку бити доступна у Београду на води, где је присутан велики број компанија, као и досељеника из иностранства који покрећу своје бизнисе, а онда ће се ширити на остале делове града.

 

5Г мрежа

Телеком Србија се уједно спрема за увођење 5Г мреже.

- Са сигурношћу могу да кажем да ћемо у Србији, али и у целом региону, убедљиво најспремније дочекати старт 5Г мреже. По броју базних станица за 4Г које смо досад имплементирали далеко смо најбољи у односу на конкуренцију и сада ћемо их само прилагодити за 5Г, што је технички врло једноставно. Чим крене 5Г и ми ћемо кренути са првим дигиталним сервисима прилагођеним тој мрежи, за шта се увелико спремамо и где нам је ексклузивни партнер Водафон, који је глобални лидер за увођење иновативних дигиталних технологија. Између осталог, тако ће постати могуће увођење аутомобила без возача, као и многе услуге у медицини, у фабрикама, у науци - објаснио је Владимир Лучић.

Компанија Телеком Србија је финансијску подршку за пројекат 5Г у Србији, добила од Европске инвестиционе банке, званичне банке ЕУ.

- Посебно добра вест је да сада чак проширујемо уговор са ЕИБ, и поред свих лобистичких покушаја наше конкуренције да се тај уговор раскине, тако да ће банка ЕУ инвестирати у још неке дигиталне пројекте Телекома и у овом периоду финализујемо тај посао - нагласио је Лучић.

Сарадња са ЕИБ је пример великог поверења које највеће светске финансијске институције имају у Телеком Србија, у финансијску стабилност и стратегију развоја компаније.

Владимир Лучић је донео још једну одличну вест: у текућем кварталу 2023. долази прво велико појефтињење роминга између ЕУ и земаља Западног Балкана, укључујући Србију.

- У сарадњи са Европском комисијом идемо ка фазном потпуном укидању роминга са ЕУ до 2027, а прво велико снижење долази у овом кварталу и фокус је на значајно јефтинији пренос интернет података, јер то је оно што је људима најпотребније када су у иностранству, на пример на летњем одмору да не морају да јуре “вај фај” по плажи, већ да имају финансијски изузетно повољан интернет на свом мобилном телефону - објаснио је први човек Телекома Србија Владимир Лучић.

 

Поднета жалба на решење Приштине

Телеком Србија је у Приштини поднео жалбу на решење о забрани рада компаније на КиМ, односно о брисању фирме “МТС д.о.о” из регистра предузећа, и очекујемо позитиван резултат, саопштио је генерални директор компаније Владимир Лучић.

- Забрана нашег МТС на Косову и Метохији значила би најгрубље кршење и практично бесповратно поништење Бриселског споразума. Оптимиста сам да ће наша жалба бити усвојена, јер би њено одбацивање значило драматичну одлуку Приштине, са огромним последицама. Ми сигурно не бисмо себе добровољно угасили на КиМ, они би морали на силу то да ураде, чиме би дестабилизовали регион, јер би 30.000 српских породица остало без свих облика комуникација и живот би им постао до краја неиздржив - изјавио је Лучић на ТВ Хепи.

Генерални директор Телекома Србија посебно се захвалио амбасадорима САД и представницима ЕУ на врло коректним изјавама и поступцима поводом покушаја Приштине да забрани највећу српску компанију на Космету.

(Alo.rs)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести