За иновационе ваучере 117 милиона динара из буџета Србије

Предузећа могу иновациони ваучер користити за решавање техничког-технолошког проблема на који наилазе у свом пословању, односно за трансфер научних, технолошких или иновативних услуга које су за њих нове.
dinari_3.jpg
Фото: Dnevnik.rs

БЕОГРАД: Фонд за иновациону делатност позвао је данас мала и средња предузећа којима су потребне услуге научноистраживачких организација да се пријаве за доделу иновационих ваучера, за шта је из буџета Србије опредељено укупно 117 милиона динара.

Како је саопштио тај Фонд, предузећа могу иновациони ваучер користити за решавање техничког-технолошког проблема на који наилазе у свом пословању, односно за трансфер научних, технолошких или иновативних услуга које су за њих нове.

Иновационим ваучером се финансира до 60 одсто укупних трошкова услуга, максимално до 800.000 динара, не укључујући порез на додату вредност. Једном подносиоцу пријаве могу бити одобрена највише два иновациона ваучера, у максималном износу од 1,2 милиона динара.

Одобрени иновациони ваучер се мора искористити у року од шест месеци.

Иновациони ваучери се додељују по редоследу пристиглих пријава, у року од седам дана од дана када предузећа доставе пријаве.

Пријаве се подносе путем портала Фонда, а јавни позив за додељивање иновационих ваучера отворен је све до утрошка опредељених средстава која износе 117 милиона динара, а обезбеђена су у оквиру буџета Србије, са раздела Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Потребна документација за пријаву и услови програма доступни су на интернет презентацији Фонда за иновациону делатност.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести