ОБЈАВЉЕН ПОРЕСКИ КАЛЕНДАР ЗА ДЕЦЕМБАР На самом почетку месеца истиче рок за плаћање прве обавезе

Пореска управа објавила је порески календар за децембар ове године.
1
Фото: ilustracija/pixabay

5. 12. 2023.

На самом почетку месеца достављаће се обавештења о закљученим уговорима о извођењу естрадног програма забавне и народне музике, као и других забавних програма у новембру месецу, на Обрасцу ОЗУ.

Такође, достављање извештаја о извршењу обавезе запошљавања особа са инвалидитетом на Обрасцу ИОСИ, за новембар месец и уплата средстава.

11. 12. 2023.

Подношење пореске пријаве пореза на премије неживотних осигурања на Обрасцу PP-PPNO и плаћање пореза на премије неживотних осигурања за месец новембар, као и подношење пореске пријаве за порез на додату вредност на Обрасцу PPPDV и плаћање ПДВ за 11. месец од стране пореског дужника из члана 10. Закона о ПДВ.

15. 12. 2023.

Половином месеца плаћају се аконтације пореза и доприноса на приходе од самосталне делатности за новембар месец.

Исто тако, подносе се обавештења предузетника о опредељењу за исплату личне зараде у 2025. години, као и обавештења да у 2025. неће вршити исплату личне зараде.

Ту је и плаћање доприноса за свештенике и верске службенике, домаће држављане запослене у иностранству и иностране пензионере за месец новембар.

Подношење пореске пријаве и плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва, на Обрасцу PP ОД-О и плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за месец новембар.

Подношење пореске пријаве за порез на додату вредност, на Обрасцу PPPDV и плаћање ПДВ за месец новембар.

Подношење Обрасца ПИД ПДВ 1 за новембар, ако је у том месецу испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ, који претежно врши промет добара у иностранству.

Плаћа се и аконтација пореза на добит правних лица за новембар, као и обрачунате акцизе за период од 16. до 30. новембра, а подносе се и пореске пријаве за обрачун акцизе за исти месец, на Обрасцу PP ОА.

Такође, подноси се пријава о обрачуну акцизе на електричну енергију за крајњу потрошњу за месец новембар, на Обрасцу PP ОАЕЛ и плаћање акцизе.

29. 12. 2023.

За сам крај године, ту је плаћање обрачунате акцизе за период од 1. до 15. децембра.

 (Курир/Екапија)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести