ОД ДАНАС РАДИ СТУДЕНТСКА КАРТИЦА ЗА 80.000 СТУДЕНАТА Ево шта све ДОБИЈАЈУ НА ПОПУСТ

Данас почиње примена бесплатних и платних студентских картица, за 80.000 студената који су је узели.
dnevnik
Фото: Министарство финансија

Према последњим информацијама за њих се пријавило 80.000 студената, а преузето је око 6.000 картица.

 Од 40.000 студената који су се пријавили у првој недељи, сви су добили обавештења да могу да преузму своје студентске картице у одабраној експозитури коју су приликом регистрације навели на порталу Управе за трезор. Од тога је преко 6.000 картица преузето на шалтерима наших експозитура, а око 200 студената је преузело своје картице на територији КиМ, рекла је за Танјуг директорка Сектора за платне картице и дигитално банкарство у Поштанској штедионици Јелена Секуловић.

Према њеним речима, студенти са личном картом долазе у одабрану експозитуру банке и на лицу отварају рачун и добијају картицу, а процедура није дуга и траје од 10 до 15 минута.

Фото: Dnevnik.rs

- Уз рачун који банка отвара додељује и картицу. То је нова студентска картица, Динакард и Унион Пеј. Бесплатно је и вођење рачуна и услуге електронског и дигиталног банкарства. Укупно је 220 експозитура. На самом порталу када се студент региструје, он из падајућег менија бира експозитуру која му је најближа, рекла је Секуловић.

Студенти ће имати попусте у теретанама, биоскопима, књижарама, туристичким агенцијама...

Помоћник министра просвете за виосоко образовање Александар Јовић исказао је јуче задовољство јер су студенти препознали значај овог пројекта Министарства финансија, Министарства просвете, који се заједно спроводи са Банком Поштанском штедионицом.

- То може да се види по броју пријављених. Преко 80.000 студената пријавило се за бесплатну студентску платну картицу. За сада је потписано 45 уговора са компанијама које су различитих области. Ту имамо апотеке, теретане, биоскопе, Србијавоз, Ер Србија, Дунав осигурање, књижаре, издавачи, наравно и трговинске ланце, туристичке агенције које се највише баве путовањима младих, рекао је за Танјуг Јовић.

Све је спремно да студенти који су преузели своје картице могу да остварују попусте, рекао је Јовић.

- Пријава се врши преко портала Управе за трезор и нису временски ограничене, а сутра пуштамо Портал где ће бити обједињени сви попусти на једном месту, рекао је Јовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести