Премијерка: Надам се да ће доћи до договора око цене рада

БЕОГРАД: На седница Социјално-економског савета (СЕС) која је почела јутрос очекује се да се синдикати и привреда договоре око минималне цене рада, а премијерка Србије Ана Брнабић каже да се нада да током дана може доћи до договора.
novac, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Надам се да ћемо доћи до договора. Прошле године смо успели да дођемо до договора између синдиката и привреде, рекла је Брнабићева за ТВ Прва.

Подсетила је да је прошле године такође постигнут договор између синдиката и привреде и да је минималац тада био повећан за 10 одсто.

Председница владе присуствоваће данашњој седници СЕС-а, а како је рекла, влада је присутна на седницама само како би била медијатор између привреде и синдиката као и да “пресечемо тако да и једни и други буду мало задовољни и мало незадовољни”.

Видећемо какав је разговор између синдиката и привреде, навела је премијерка Брнабић.

Каже да је претходно повећање минималне цене рада од 10 одсто било значајно.

Увек је добро да се повећа минималац значајно али с друге стране, треба имати баланс да не би повећали минималц на тај начин да је то неодрживо за привреду и да онда идемо у сиву економију и непријављивање радника што је уствари управо контра ефекта за те раднике, указала је премијерка Србије.

Подсећа да је увек, када су важне седнице СЕС-а, она присутна на њима, као што је то чинила и раније.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести