ПРОДАЛИ СТАН СА СТАНАРИМА Некретнина отишла на аукцији СТАНАРИ НЕЋЕ ДА СЕ ИСЕЛЕ

Стан од 42 квадрата на 30. спрату стамбене куле Генекса, а који је оглашен на продају заједно са станарима, продат је јуче на аукцији за девет милиона динара, а купац је председник Одбора поверилаца компаније Генералекспорт у стечају Божидар Ставрић.
1
Фото: Youtube Printscreen

На лицитацији је учестовао још један заинтересовани, Лазар Ђелмаш, али је одустао на цени од осам милиона динара.

Почетком фебруара објављен је још један оглас за продају имовине из стечаја Генералекспорта. И ништа не би било чудно да међу оглашеном имовином није стајао и стан од 42 квадрата "у пакету" са станарима, који се на продају нудио по почетној цени од 5.497.277,32 динара. То је нешто мање од 47.000 евра, односно око 1.117 евра по квадрату.

Агенција за лиценцирање стечајних управника објавила је да је у поменути стан "усељено треће лице без правног основа".

- Приликом процене констатовано је следеће: да је без правног основа у стан усељено треће лице, против кога је компанија Генералекспорт ДП Београд у стечају, дана 17. новембра 2022. покренула тужбу ради исељења. До оглашавања ове продаје, исто лице није исељено са свим лицима и стварима из стана - стоји у огласу Агенције за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ).

Председник одбора поверилаца компаније Генералекспорт у стечају Божидар Ставрић је, по објављивању овог огласа, навео за Н1 да поменути "стан од 42 квадрата припада Будимиру Мрдовићу, односно Десимиру Мрдовићу, а у папирима требало би да је власништво компаније Генералекспорт у стечају".

- Будимир заступа Агенцију за лиценцирање стечајних управника и већ осам година води стечај, али сем продаје пословног дела, ништа се није урадило. Десимир је рођени брат Будимира који је годинама обављао непостојећу функцију управника пословног дела - навео је Ставрић.

Према папирима, како је тада известио Н1, иако се налази у стамбеном делу Генекс куле, право на овај стан у поткровљу полаже Генералекспорт. Али право својине над овим простором затражио је 2018. године Лука Мрдовић - Будимиров син.

- Према папирима које ја имам - од 2022. власник је Десимир Мрдовић - рекао је за Н1 Божидар Ставрић.

Подсетимо, пословни део Генекс куле добио је новог власника - предузеће Еурека бар - пре годину дана. Тада је, 6. фебруара 2023, Еурека бар на јавном надметању за пословни део Генекс куле понудила 2,4 милијарде динара.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести