РОК ЗА ПЛАЋАЊЕ С ПОПУСТОМ 28. У МЕСЕЦУ, а рачуни многима још нису стигли! Огромне гужве на шалтерима ЕПС-а, да ли има разлога за ПАНИКУ?

Иако је рок за плаћање рачуна са попустом 28. у месецу, већ од прошле седмице на ЕПС-овим шалтерима широм земље су огромне гужве.
racuni, jkp komulaca vrbas
Фото: JKP Komunalac Vrbas

Домаћинства рачуне за струју углавном добијају око 15. у месецу, али због штрајка у Пошти многи још нису добили октобарске рачуне. Нема разлога за забринутост, уверени смо да ће рачуни стићи на време, поручује извршни директор снабдевања у ЕПС-у Радован Станић.

Грађани кажу да су забринути да ће да плате затезну камату ако рачуне не плате на време, а не желе ни да остану без попуста од 5 одсто за редовно плаћање.

Извршни директор снабдевања у ЕПС-у Радован Станић наглашава за РТС да нема разлога за забринутост.

Данас је 21. новембар, рок за плаћање је 28. Ми очекујемо да ће највећи број наших грађана бити у прилици да своје рачуне плати на време и оствари попуст од 5 одсто који је омогућен за редовно плаћање, додаје Станић.

Станић каже да је ЕПС све рачуне предао Пошти на поделу.

Ми заиста очекујемо да ће сви купци у року за плаћање добити свој рачун. Без обзира на то, предлажемо да сви посете портал eps.rs на коме могу стећи увид у своје рачуне и тај портал пружа низ могућности. Можете видети своју потрошњу уназад три године, све уплате уназад три године. Ствара вам могућност да рачун преузмете и има чак могућности да га платите, тако да нема потребе да чекате у редовима на шалтерима, објашњава Станић.

Истиче да се при томе плаћа двадесетак динара, што није трошак који наплаћује ЕПС, већ трошак банкарске институције преко које се врши плаћање.

На питање да ли ЕПС размишља да помери рок за плаћање попут неких других јавних предузећа, Станић каже да прате ситуацију на терену и да ће у складу са тим поступати.

Још једном кажем да коришћењем портала престаје свака потреба за чекањем поштара, гурањем у редовима и чекањем на копију рачун, поручио је Станић.

РТС

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести