Трећа рата пореза на имовину физичких лица доспева на наплату 14. августа

БЕОГРАД: Народна банка Србије подсећа да трећа рата пореза на имовину физичких лица за 2023. годину доспева на наплату 14. августа и да је само ДинаKард картицом могуће без провизије измирити ову обавезу на шалтерима Управе за трезор.
novac porez dug
Фото: pixabay.com

ДинаKард картицом, такође без провизије, могуће је платити порез на доходак грађана, порез на промет моторних возила, порез на доходак грађанана приход од пољопривреде и шумарства и доприноси за обавезно социјално осигурање пољопривредника, на шалтерима Управе, објавила је централна банка.

Исто тако, на шалтерима Управе за трезор ДинаKард картицом могу се, уз ниске провизије, измирити и све друге обавезе по основу јавних прихода и обавеза према корисницима јавних средстава, како онима који имају подрачуне у Управи за трезор, тако и онима који имају рачуне у пословним банкама (могу се платити рачуни за струју, рачуни предузећа ЈКП Инфостан технологије, ЈКП Информатика Нови Сад, Телеком а.д. и слично).

Такође, измирење пореза на имовину физичких лица може се извршити и једноставним скенирањем НБС ИПС QR кода на решењима на којима је припремљен овај кôд, а коришћењем мобилне апликације банке у којој је  рачун.       

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести