ПКС: Немачки Тенис до краја недеље оснива фирму у Србији

Немачка компанија месне индустрије "Тенис", највећи приватни произвођач меса у Европи, основаће до краја ове недеље предузеће у Србији, саопштила је данас Привредна комора Србије (ПКС).
pks/jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Делегација "Тениса" је на данашњем састанку са представницима надлежних државних институција и ПКС разговарала о реализацији пословних планова, наведено је у саопштењу.
Представник Тениса, Улрих Греве, изјавио је да након оснивања фирме у Србији компанија планира велика улагања.

"Предстоје нам велика улагања у фарме свиња, погоне за производњу сточне хране, а касније, након достизања потребног обима примарне производње, и у фабрику за прераду меса по 'Тенис' стандардима за домаће, регионално и светско тржиште. Један од наших стратешких циљева је сарадња са добављачима из Србије и пренос знања српским произвођачима", рекао је он.

 По оцени Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије, инвестиције ове компаније од стратешког су значаја за опоравак домаће сточарске производње, подизање технолошког нивоа, јачање конкурентности српске пољопривреде, укључивање наших произвођача у "Тенисов" ланац и повећање српског извоза.
"Фарме и погони 'Тениса', уверен сам, постаће модел за изградњу и осавремењивање постојећих објеката и постројења у Србији", рекао је Чадеж. 
Састанку у ПКС данас су присуствовали и председник Немачко -српског привредног удружења Роналд Зелигер, као и представници Делегације немачке привреде у Србији, наводи се у саопштењу.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести