БиоСенс акцелератор за иновативне компаније у пољопривреди

Институт „БиоСенс” позвао је иновативне стартапе из ИТ и пољопривредног сектора да се до 1. фебруара 2023. године пријаве да учествују у трећем издању акцелератора и на тај начин наставе добру праксу пружања подршке иновативним предузетницима у развоју идеја које ће допринети дигиталној трансформацији пољопривреде.
oranica, njiva Foto: Dnevnik.rs/A. Erski
Фото: Dnevnik.rs

То је први „БиоСенс” акцелератор на овим просторима искључиво усмерен ка домаћим технолошко-иновативним компанијама, које свој развој везују за сектор пољопривреде и хране.

Програм ће окупити више од 20 ментора из земље и иностранства.Они ће, експертизом, искуством, контактима и идејама помоћи новим технолошким предузетницима да тестирају изводљивост и одрживост своје пословне идеје и дигиталних решења, и да идеје и производе претворе у одржив пословни подухват

Поред менторске подршке, тимови ће имати и научну подршку „БиоСенс” Института у преношењу знања, приступу неопходним сетовима података, научно-истраживачкој опреми, и/или тест фармама– ресурсима који су им неопходни за развој дигиталних производа.

Најбољи тимови имаће прилику да учествују на великом регионалном завршном догађају (Демо Даy), где ће представити своју идеју пред интернационалном публиком и интернационалном мрежом инвеститора.


Стартапи у радионицама уживо и онлајн две недеље

Програм ће бити реализован током тромесечног курса на пролеће од марта до јуна 2023. године , и намењен је стартапима који се баве развојем и применом иновација и ИТ решења за пољопривреду и прехрамбени сектор, и решавају реалан проблем; на тржишту тако што раде на унапређењу већ постојећих решења или дигитализацији претходно аналогних решења..

За учешће у програму биће одабрано до десет стартапа. Рад ће се одвијати кроз двонедељне радионице (уживо и онлајн) које ће држати стручњаци са искуством, а велику улогу имаће и тематски сусрети, састанци и друга дешавања.


Иако су се претходна издања акцелератора показала веома успешним, Био Сенс константно тежи унапређењу програма и квалитета подршке стартапима.— рекла је руководилац Центра за иновације и развој пословања „БиоСенс” Института, Милица Трајковић - Програм ће се и даље ослањати на широку „БиоСенс” експертизу у области дигиталне пољопривреде, ресурсе Института „БиоСенс” који стоје на располагању полазницима, као и на интензиван тренинг програм. Поред тога, ове године смо удржили снаге са пројектом „Србија иновира” који финансира УСАИД , а приступ ресурсима које пружа централно место пројекта – Суперкластер биће значајна додата вредност акцелератору.

„Србија иновира„, казала је Милица Трајковић, четворогодишњи је пројекат посвећен јачању економије уз помоћ иновативних решења за делове привреде са највећим развојним потенцијалом. - Покренут  е од стране ИЦТ Хуба уз подршку УСАИД-а, пројекат има за циљ оснаживање привреде Србије кроз развој иновација. Централно место пројекта представља Суперкластер – глобално потврђени бизнис модел чијом ћемо применом у локалном окружењу доћи до жељених резултата.     

З. Делић

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести