ДОМАЋЕ ЈАГОДЕ СТИГЛЕ И НА ПИЈАЦЕ: Ево колика је цена по килограму

Прве јагоде су стигле на београдске и новосадске пијаце, а цене се крећу од 400 динара, па све до 1.200 динара за килограм.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Због раног пролећа и још ранијег лета, воће и поврће је поранило, па се на пијацама могу наћи и прве домаће јагоде. Како продавци тврде, укусне су и слатке, а цене им драстично варирају.

Тако се на београдској Каленић пијаци домаће јагоде продају за 1.200 динара по килограму. Како каже продавац, стигле су из Чачка и ситне су. Оне крупније се продају за 400 до 500 динара по килограму, зависи од тезге до тезге.

На Земунској пијаци се домаће јагоде продају по цени од 500-600 динара за килограм.

Жена која је пазарила ове јагоде је рекла за наш портал да је купила килограм, али да није баш била задовољна.

- Морам да кажем да су безукусне, далеко од тога да су домаће. Купила сам килограм и горко зажалила, иду у колаче - рекла је жена екипи Телеграфа. Београђанин који је пазарио на пијаци у Борчи каже да на ову пијацу још увек нису стигле "оне крупније".

- Пазарио сам неке - ИИ класу и грчке, 540 динара. Оних крупнијих ни нема - рекао је за Телеграфл. Јагоде су стигле и на чачанске пијаце. Продавци су рекли да је њихова цена 450 по килограму, што је за око 50 динара јефтиније него прошле године.

На новосадским пијацама цене су сличне београдским, а нешто повољније су у супермаркетима. Ту је, међутим, питање да ли су домаће или из увоза.

Пољопривредници ипак кажу да је, док не стигну праве јагоде, боље јести смрзнуте, јер су бране у јеку сезоне, па су најслађе и најлепше.

Ипак, нема ничег лепшег од мириса свежих јагода.

Дневник, Телеграф

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести