НЕ ЖЕЛИТЕ ДА ОСТАНЕТЕ БЕЗ ПАРА ИЗ ДРЖАВНЕ КАСЕ Морате да урадите ОВО и ОБНОВИТЕ своје пољопривредно газдинство

Пољопривредно газдинство које је уписано у званични Регистар може да обнавља регистрацију сваке године, а ово је неопходно како би власници могли да аплицирају за новац из државне касе. Овај поступак покреће се избором и попуњавањем одговарајућег електронског обрасца - захтева, у онлајн форми, непосредно у оквиру софтверског решења еАграр.
njiva, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Приликом обнове регистрације, носилац породичног пољопривредног газдинства, односно његово овлашћено лице преко корисничког налога у складу са правилником приступа порталу софтверског решења еАграр, прегледа податке уписане у Регистар, те их електронским путем непосредно у систему мења или потврђује да уписани подаци нису промењени.

У случају промене статусних података, односно података који се односе на земљишни фонд (врста пољопривредних култура и површинама под пољопривредним културама), промене земљишног поседа и основа коришћења земљишта (катастарска величина и катастарска култура, власништво, закуп и сл.) подносилац захтева за обнову регистрације прилаже одговарајућу документацију.

Фото: Дневник (А. Савановић)

На основу уредно поднетог захтева, Управа електронским путем обавештава субјекат уписа да је успешно обновљена регистрација и уписује податак о обнови у Регистар.


Потврда попуњавања

Електронски образац захтева за обнову регистрације у Регистру садржи и поље чијим избором подносилац захтева потврђује да је попунио и да подноси захтев за обнову регистрације у складу са правилником.


Прошлогодишњи почетак

Србија је у 2023. години добила платформу и апликацију еАграр и 330.000 пољопривредних газдинстава дигитално је пререгистровано и прешло на електронско вођење пословања. За све пољопривреднике еАграр је велика промена и новина којој су се неки лако прилагодили, а неки теже.

Фото: Дневник/С. Шушњевић

Од марта прошле године практично је приступ платформи еАграр постао услов за добијање субвенција, али и комуникацију са Министарством пољопривреде.

(Kurir.rs/Domaćinska kuća)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести