КРЕЋУ ПРИЈАВЕ ЗА ПОДСТИЦАЈЕ ЗА НАБАВКУ ПРИПЛОДНИХ ГРЛА Ево до када су пријаве и шта је потребно

БЕОГРАД: Министарство пољопривреде објавило је јавни позив за подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства за набавку квалитетних приплодних грла за унапређење примарне сточарске пољопривредне производње, који траје до 15. септембра.
1
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Подстицаји се односе на набавку квалитетних приплодних грла говеда, оваца и коза и свиња, као и пчелињих матица.

Животиња која је предмет захтева за остваривање права на подстицаје треба да буде обележена и регистрована у складу са законом којим се уређује ветеринарство и да има педигре, односно уверење о пореклу, у складу са законом којим се уређује сточарство, саопштило је Министарство пољопривреде.

Највиши укупни износ подстицаја који подносилац може да оствари по захтеву за једну календарску годину износи: 3.000.000 динара - за набавку квалитетних приплодних грла оваца и коза, свиња и пчелињих матица, 5.000.000 динара - за набавку квалитетних приплодних грла говеда (јуница товних раса, јуница млечних и комбинованих раса, бикова товних раса узраста, стеоних јуница) и 10.000.000 динара - за набавку квалитетних приплодних грла говеда (бикова млечних и комбинованих раса).

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу поднети пријаве за подстицаје на порталу еПодстицаји.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести