У гласилу Националног удружења за развој органске производње “Сербиа Органика” додаје се да је више од 80 одсто органских производа намењено извозу и да је удео Србије у извозу у Европску унију свежег или сушеног органског воћа, искључујући цитрусе и тропско воће у 2021. години износио 8,4 одсто.
Извозило се у више од 30 држава, а највише је извезено замрзнутог органског воћа, где предњачи јагодичасто воће, малине, купине, боровнице, рибизле, јагоде а осим њега српски органски произвођачи су извозили и замрзнуту вишњу и шљиву, као и органско сушено воће, воћне концентрате и пирее.
Као оптимистичан податак наводи се тај да све више почињемо да извозимо прерађене органске производе. Када је реч о тржиштима на која се извози, на првом месту се традиционално налази тржиште Европске уније, пре свега Немачка, Холандија, Аустрија Француска, Италија, Пољска, Италија, а од земаља изван ЕУ, САД и Канада.