"Тиквеш" виногради традиционално орезани на Св.Трифуна

ЛЕПОВО: У част Св. Трифуна заштитника лозара и виноградара, данас су традиционално орезани виногради винарије "Тиквеш“ на локалитету Лепово, у Северној Македонији, како би род био квалитетан а винска година плодна.
Vinograd
Фото: Dnevnik.rs

Орезивање винове лозе, према обичајима, обавио је генерални директор винарије "Тиквеш" Радош Вукићевић и македонски министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Трајан Димковски.

Као и сваке године, у орезивању су учествовали премијер, представници дипломатског кора, политичког кора, пословни партнери и сарадници винарије "Тиквеш", наводи се у саопштењу компаније.

Овај празник симболично означава почетак новог циклуса производње грожђа, а ми очекујемо да ће ова година бити одлична за врхунска вина", рекао је генерални директор винарије "Тиквеш", Радош Вукићевић, честитајући празник лозарима и винарима.

Додао је да су активности винарије усмерене на глобалне климатске промене, као што је смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште и да у том циљу раде на пројекту који ће "Тиквеш" учинити првом "зеленом" винаријом у овом делу Европе која ради у складу са принципима заштите животне средине.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести