Прооизвођачи који сарађују са овом млекаром такође су прилагодили свој начин рада новим условима. Сматрају да се уз субвенције од млечног говедарства може живети.
Оно што је најважније јесте да се никако не меша органско и обично млеко. Она се код нас у млекари примају различитим данима. Једини конзерванс који се користи је со. Такође, у млекари је отворен и погон за производњу органске хране, кажу за РИНУ у Еко аграру са Златибора.
За сада је око десетак произвођача укључено у производњу органског млека, а планирано је да се тај број прошири од пролећа.
Марић каже да постоји још заинтересованих произвођача који би са конверзијом требали да крену од пролећа. Млекара би требало у наредном периоду такође да пошири своје капацитете.
Од 2011. године општина Чајетина подржава пољопривредна газдинства на свом подручју и стимулише их разним афирмативним подстицајима преко ПД „Златиборски еко аграр“.
РИНА