Решен случај тровања минералном водом у Хрватској: Кока-колин производ ИПАК ИСПРАВАН, али је ОТКРИВЕН ПРОБЛЕМ

Случај спорне воде која је продрмала тржиште Хрватске је затворен, јер су најновије анализе показале да је производ здравствено исправан.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

"Једна од највећих прехрамбених афера", како су хрватски медији недавно назвали случај тровања „Кока-Колином” водом са укусом боровнице и нара, на крају је само могућа саботажа или грешка и изолован случај. То осим министра здравља Вилија Бероша нико званично није рекао, али после најновијег саопштења „Кока-Коле ХБЦ Хрватска” испада да је тако, пише Политика.

Компанија је саопштила да је и последња анализа државног инспектората показала да је са серијом повучених производа све у реду и да нису пронађене никакве неправилности. Из „Кока-Коле” су саопштили да ће и даље бити спремни да сарађују с надлежнима током истраге случаја у Ријеци.

Драма која се дешавала осам дана, да подсетимо, указивала је да су вода са укусом, а онда и газирани напитак контаминирани. За напитак је убрзо демантовано, али је број пријављених случајева који су се јављали због проблема после конзумирања ове воде указивао да проблем постоји. Уследио је и извештај фабрике у Аустрији која пуни спорну минералну воду и испоставило се да је све у реду с наведеном серијом воде „ромерквеле” са укусом.

Производ је убрзо и повучен с тржишта, али су га трговци експресно вратили на полице убеђујући купце да је све у реду.

Иако је државни инспекторат наложио трговцима да ефикасно и тачно обавесте купце о разлозима повлчења, чинило се да они то још нису ни стигли да ураде, а већ је дошло ново обавештење да су производи ипак исправни, преносе регонални медији.

Политика

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести