Стаклара платила за гас, очекује репрограм за струју

Српска фабрика стакла Параћин, у пролонгираном року до 15. септембра, уплатила је дуг за гас у износу 260 милиона динара и очекује да јој се преостали део дуга за гас и дуг за струју репрограмирају,

изјавио је данас Танјугу председник Самосталног синдиката "Стакларе" Живојин Матејић.

"За нас из Синдиката и 850 запослених у 'Стаклари' важно је да радимо и да за свој рад примамо плате", додао је Матејић и изразио наду у повољно решење проблема дуговања за енергенте, који износе око 950 милиона динара.

Плаћен је утужени износ од 260 милиона динара, чиме су се стекли услови за деблокаду рачуна фабрике, "али до деблокаде још неће доћи због неких других поверилаца", објаснио је новинарима директор "Стакларе" Борислав Вуковић.

У Српској фабрици стакла, очекују "позитивне сигнале" са заједничке седнице, пословодства и синдиката "Стакларе" са преставницима Министарства привреде, енергетике и рударства и челним људима "Србијагаса" и ЕПС - снабдевање.

У позитивно решење проблема уверен је и председник општине Параћин Саша Пауновић, који је оценио да је "Влада ангажована на решавању проблема Фабрике стакла око дуговања за енергенте", у уверењу да ће то бити "успешно решено наредних дана".

Он је поновио да "проблеми постоје, али се они не могу решити затварањем фабрике већ искључиво проналажењем начина да се дугови наплате".
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести