Трећи авион Ер Србије добио име Дејан Станковић

На светској изложби "Експо 2015" у Милану данас је обележен Дан Србије, а том приликом је национална авио-компанија Ер Србија објавила да је међународна фудбалска звезда Дејан Станковић

трећа цењена личност из Србије у чију част је њен авион добио име.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и градоначелник Града Београда Синиша Мали посетили су поводом Дана Србије заједнички павиљон Етихад ервејза и Алиталије, где су Мали, Станковић и Дане Кондић, генерални директор Ер Србије, открили Дејаново име на великом моделу авиона који је донет у Милано.

Снимак откривања имена Дејана Станковића на правом авиону, које су у Београду обавили генерални директор Ер Србије Дане Кондић и министар омладине и спорта Вања Удовичић, приказан је на великом екрану у Милану.

Ова част је део програма Ер Србије "Живе легенде, који има за циљ да ода признање појединцима из Србије који су бриљирали на свом пољу и чија остварења су инспиративна и у складу са брендом и вредностима авио-компаније.

Кондић је тим поводом рекао да је Дејан Станковић веома познати фудбалер и спортска личност не само у Србији, већ и у Италији и у целој Европи.

"Његова легендарна каријера и његово примерно лидерство на терену су у савршеном складу са визијом Ер Србије да постане водећа авио-компанија у региону", истакао је Кондић и напоменуо да је Станковић изабран због својих изузетних спортских остварења, као и због чињенице да је рекордер по броју наступа за националну репрезентацију, у којој је био и капитен до 2011. године.

"Док је играо за београдски фудбалски клуб Црвена Звезда, са 19 година је постао најмлађи капитен тима у историји овог клуба", подсетио је први човек Ер Србије.

Додатну симболику носи и то што је именовање авиона објављено у Италији, где је Станковић последњих неколико година играо, или тренирао тимове као што су Удинезе, Лацио и Интер Милано, за који је играо између 2004. и 2013. године, и са њим освојио куп Лиге шампиона, пет шампионских титула у италијанској првој лиги (Серие А), четири Купа Италије и Супер купа Италије (Coppa Italia i Supercoppa Italiana).

Српска тениска сензација Новак Ђоковић је био прва високо цењена јавна личност која је почаствована као "Жива легенда“ својим именом на авиону Ер Србије, а након њега ту част је имао Владе Дивац, светски позната кошаркашка легенда и оснивач хуманитарног фонда, подсећа Ер Србија у саопштењу.

Станковић: Част да авион Ер Србије носи моје име
      
Међународна фудбалска звезда Дејан Станковић изјавио је данас да је за њега огромна част што ће авион националне компаније "Ер Србије" носити његово име.

"Када је (министар омладине и спорта) Вања Удовичић скидао налепницу са мојим именом замало ми сузе на очи није натерао", рекао је Станковић Танјугу у Милану, наводећи да је поносан што авиони Ер Србије носе имена живих легенди.

"Много сам доживео кроз спорт, али ово остаје за век векова", додао је Станковић.

Како је навео, волео би да се авиони назову по свим успешним спортистима и онима који су дуго у иностранству као амбасадори својих земаља. "На мом примеру могу да се препознају сви моји пријатељи, браћа спортисти", поручио је Станковић.

Он је честитао младој фудбалској репрезентацији која је освојила златну медаљу на светском првенству на Новом Зеланду јер су, навео је, показали како се бори за свој дрес и државу.

"Мали савет је да остану ногама чврсто на земљи, да слушају само себе и да напредују у животу. Нека им је срећно славље", рекао је Станковић.

На светској изложби "Експо 2015" у Милану данас је обележен Дан Србије, а том приликом је национална авиокомпанија "Ер Србија" објавила да је међународна фудбалска звезда Дејан Станковић трећа личност из Србије по којој је назван њен авион.

Снимак откривања имена Дејана Станковића на правом авиону, које су у Београду обавили генерални директор "Ер Србије" Дане Кондић и министар омладине и спорта Вања Удовичић, приказан је на великом екрану у Милану.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је прва јавна личност чије име носи авион Ер Србије, док је још један авион ове компаније назван по Влади Дивцу, светској кошаркашкој легенди.

 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести