Ванси: На београдском аеродрому 9,3 одсто више путника

БЕОГРАД: Број путника на београдском аеродрому увећан је у трећем кварталу за 9,3 одсто, саопштила је данас компанија Ванси ерпортс (Vinci Airports), концесионар Аеродрома "Никола Тесла".
aerodrom nikola tesla
Фото: Tanjug (F. Krainčanić, arhiva)

Београдски аеродром, који је крајем 2018. године постао део групе Ванси ерпортс, остварио је такав раст захваљујући отварању нових линија авио-компаније Ер Србија, затим новим летовима за Париз авио-компанија Ер франс и АСЛ ерлајнс, као и линији авио-компаније Виз ер за Лион, наводи се у саопштењу Вансија.

Број путника у целој мрежи Вансија је током трећег квартала повећан за 6,9 одсто у односу исто тромесечје 2018. године, уз укупно 72 милиона путника опслужених на 46 аеродрома у оквиру мреже,

Овакви резултати наставак су добрих резултата из прве половине 2019. године, када је раст путника износио 6,7 одсто.

Из компаније Ванси поручују да, у променљивој клими у области ваздушног саобраћаја, настављају да бележе позитивне резултате захваљујући мрежи глобално разноликих аеродрома који су привлачни и путницима и авио-компанијама.

Осим остварених добрих резултата саобраћаја у Европи, компанија Ванси је и у Азији имала добар замах у туристичком саобраћају, док је на тржишту Северне и Јужне Америке остварила опоравак.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести