Влада Србије: Кар го да уреди пословање по законима Србије

БЕОГРАД:Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је, поводом информације да је директор Кар гоа поднео кривичну пријаву против потпредседнице владе и министарке Зоране Михајловић, апеловало на инвеститоре те фирме да утичу на пословодство Кар гоа да уреди пословање по законима Србије.
1
Фото: Youtube Printscreen

Како је наведено у саопштењу, никакве маркетиншке и хуманитарне акције, никакве лажне кривичне пријаве, инцијативе о наводном кршењу закона и правила конкуренције, никаква јапанска кулинарска умећа не могу да сакрију чињеницу да Кар го тренутно не послује у складу са законима Републике Србије. 

"Позивамо све инвеститоре, финансијске улагаче и медијске покровитеље фирме Кар го да утичу на пословодство фирме да пословање уреди по важећем Закону о превозу путника у друмском саобраћају који је донела Народна скупштина Србије", поручило је министарство.

Крајње је неодговорно да фирма која се хвали местом на листи светски познатог америчког магазина Форбс ради мимо закона у својој земљи, кажу у министарству.

То је срамота како за све оне који улажу новац у пословање и дају сву потребну подршку Кар гоу, тако и за све возаче ове фирме који на овај начин себи обезбеђују егзистенцију. 

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре у сваком моменту је спремно да на сваки стручни начин помогне фирми Кар го да своје пословање уведе у легалне токове.

"За то им, сигурни смо, није потребно много. Верујемо да за то можемо да рачунамо и на подршку и стручне савете Привредне коморе Србије, која је срдачно поздравила успех ове фирме због избора на листу магазина Форбс. 

Министарство једино жели да сви учесници у превозу путника, па и Кар го, поштују закон који прописује једнаке и равноправне услове пословања, како би се квалитетом услуга борили за своје место за тржишту", навело је министарство.

Кар го је раније саопштио да је директор компаније ЦарГо Тећнологиес Вук Губеринић поднео данас Вишем јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против министарке Зоране Михајловић због, како је наведено, сумње да је учинила кривично дело у области превоза путника.

Како је наведено у саопштењу ова компаније је кривичну пријаву поднета због сумње да је министарка Михајловић зарад личних интереса организовала групу коју су чинили представници три такси удружења, а која је, тврде, заједно са министраством радила на елиминацију тржишне конкуренције.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести