Железара објавила јавни оглас за менаџмент

Железара Смедерево објавила је данас у листу "Политика" јавни позив за професионални менаџмент, а до окончања јавног позива 6. марта, "Железара" ће радити садашњим

 производним капацитетом од око 30.000 тона челика месечно.Крајњи рок за подношење предлога за сарадњу и закључење Уговора је 6. март, до 17 сати, пише у јавном позиву.Железара позива заинтересована домаћа и правна лица да доставе предлоге за сарадњу и закључење Уговора о пружању услуга управљања и саветовања у пословању.

Одлуку о томе да се распише јавни позив за професионални менаџмент донела је Влада Србије 17. фебруара, после неуспелих преговора за стратешко партнерство с америчком компанијом "Есмарк".У позиву се наводи да би заинтересовани требало да предложе пословни план, односно програм опоравка Железаре под надзором Републике Србије, повећање продаје, обезбеђивање финасирања и управљања...

Потенцијални пружалац услуге је у обавези да, између осталог, достави иницијални и индикативни пословни план који садржи стратегију продаје за Железару, пројектоване цене за кључне финалне производе, пројектовани план производње и стратегију набавки.Приватизациони саветник за докапитализацију Железаре Смедерево Борис Милошевић изјавио је синоћ за РТС да Железара има 170 милиона обртног капитала и 30 милиона капитала у резервним деловима.

Железари, каже, недостаје 60-90 милиона долара додатних за обртни капитал и око 20 милиона долара за покретање друге високе пећи.Железара запошљава око 5.000 људи, тренутно производи између 340.000 и 350.000 тона челика, а њени производни капацитети су око 2,2 милиона тона.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести