Бајага и Инструктори снимају нови албум

БЕОГРАД: Бајага и Инструктори су се, после великог броја летњих свирки „затворили“ у чувени „Студио О“ у Београду, где снимају нови албум.
bajaga FICA
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Популарни Момчило Бајагић Бајага казао је да заједно са својим инструкторима имао "милион" свирки у току лета, али да је сада дошло време за рад у "Студију О" у Београду.

"Ништа око новог албума нисмо радили до половине септембра. После београдског наступа у Рајићевој дошли смо код Оливера Јовановића. Ми смо стара екипа. Он и ја смо имали некад заједно са Цвелетом, басистом инструктора студио на Авали. Ово је нешто много боље", казао је Бајага. 

Он поручује да то место зна још од раније и напомиња да је сада врхунска музичка опрема у том простору. 

"То није интересантно људима, осим онима који су залуђени као ми, али овде тренутно имамо највећи „Солид Стате Логиц“ у кругу од 500 километара сигурно. Имамо магнетофон „Штудер“ 24 канала, на два и по инча траке. У великој смо просторији, ту је једно 20 најбољих гитара, свих могућих - акустичних, електричних, затим синтија, клавира, „Хемонда.." каже Бајага. 

Цењени музичар истиче да су студији малтене изумрли. 

"Ти више немаш „петицу“, разваљена је, „шестицу“ су исто нешто реновирали, ставили неки дигитални миксер... Осетила се нека добра енергија кад људи дођу овде. Ја, у ствари, на новом албуму јурим само емоцију, и у мелодијама и у текстовима. Ово је најбоље место где можемо да на добар начин пренесемо емоцију" казао је Бајага.

Према његовим речима већ је познато шта ће се наћи на новом албуму Бајаге и инструктора. 

"Осам песама смо пребацили на траку. Имају готове музике и текстове. Две су скоро при крају, три, четири су 80 одсто готове... Имам још једну песму коју радим, можда би то била девета. Планирам да направим још две, три, па можда и да не снимимо све. Никад не можеш да предвидиш колико ће то да траје. Овога пута стварно не желимо да журимо. Пет година је од последњег албума, и пошто не радим то често, онда бар да радим како ваља. Студио смо договорили до Нове године, али пошто ће у том периоду бити и концерата, то ће нас помово мало избацити из ритма, па ћемо, верујем, радити и у јануару" каже Бајага. 

Он би желео да већ на пролеће нови албум буде доступан поштоваоцима. 

"То би било реално, без оптерећења. Немам никакав уговор који ме обавезује да морам да завршим нешто. Само ми је битно да буде добро, и на томе радимо. Имамо, за сада, хвала Богу, и доста среће. Некако ми се чини да су се сви ужелели великих звучника, великог студија. То је нешто због чега сам ја и почео да се бавим музиком. Продуцент је Саша Хабић, са којим смо урадили много добрих албума. Биће ту можда и неких гостију. За сада је једино од људи ван бенда гитариста Саша Ранђеловић Ранђа одсвирао соло у једној песми" каже Бајага. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести