Конкурс за управника СНП-а: Кандидати Невена Јанаћ и Зоран Ђерић

НОВИ САД: На Јавни конкурс за избор и именовање управника Српског народног позоришта, који је крајем прошле године расписао Управни одбор нашег најстаријег професионалног театра, до јуче, када је био рок за предају пријава, пристигле су две кандидатуре, мада постоји могућност да још нека данас стигне поштом.
srpsko narodno pozoriste
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Према незваничним информацијама, до којих је дошао „Дневник”, конкурисали су редитељка Невена Јанаћ и досадашњи вршилац дужности управника СНП-а др Зоран Ђерић.

Подсетимо, први човек куће се бира на мандатни период од четири године, а услови које кандидати за ово место треба да испуњују су: висока стручна спрема (Факултет драмских или Факултет музичких уметности, Академија уметности, односно факултет друштвених наука), најмање пет година радног искуства у струци, афирмација на подручју сценско-музичке делатности, знање најмање једног светског страног језика и држављанство Републике Србије.

Управни одбор Српског народног позоришта би у току следеће недеље требало да утврди да ли пристигле пријаве испуњавају наведене услове, а потом следи разговор са кандидатима на темељу којих ће се определити УО СНП-а.

Ипак, коначну одлуку доноси Покрајинска влада. Подсетимо, претходни конкурс, који је расписан у мају 2017, поништен је из процедуралних разлога, а дотадашњем вршиоцу дужности управника др Зорану Ђерићу продужен је в.д. статус који истиче 9. фебруара. 

М. С.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести