Ретке плоче и посвете великанима у Нишвил џез музеју

НИШ: Најмлађа институција културе у Нишу - Нишвил Џез Музеј биће део званичног програма Ноћи Музеја 2019. године, а врата некадашњег Хамама у Нишкој тврђави биће отворена за све посетиоце у суборту, 18. маја, од 20 до два сата иза поноћи, најавили су организатори.
dzez muzej
Фото: Youtube Printscreen

Нишвил Џез Музеј ће специјално за Ноћ Музеја 2019. представити збирку оригиналних америчких издања најзначајнијих грамофонских плоча, тематске целине посвећене Душку Гојковићу, Миши Бламу, Бенију Голсону...као и две независне тематске целине намењене америчком краљу соула Соломону Барку и балканском и нишком краљу музике, и једном од десет највећих блуз певача на свету, Шабану Бајрамовићу.

У простору Џез Музеја биће организоване специјалне пројекције документарних филмова о Нишвилле Фестивалу и изложени радови са Стрипорама феста као и Уметничке колоније Арт то го Јажy, а спремљени су и занимљиви сувенири за све посетиоце које ће током вечери пратити специјално креирана листа Нишвилле Онлине Радија. 

На простору испред Музеја биће организован програм у којем учествују глумци Академског позоришта СКЦ из Ниша са представом "Театар Импровизације" као и наступи DJ Лоптице и Nišville Youth Arkestra, док ће круна вечери бити џем сешн у којем су сви музичари добродошли. 

Улаз у Нишвил Џез Музеј током Ноћи Музеја биће слободан. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести