ЈУБИЛАРНИ ИНФАНТ Крлежина „Легенда” у тунелима тврђаве

Интернационални фестивал алтернативног и новог театра  - „Инфант“ ове године пуни пола века и његово јубиларно издање отвориће 8. септембра на сцени „Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта представа „Франк В“ Фридриха Диренмата у режији Милоша Лолића и продукцији Словенског народног гледалишча из Марибора.
с
Фото: Мак Вејзовић

Две вечери касније, 10. септембра, на програму је представа СНП-а „Јеванђеље по Достојевском“ у режији Јернеја Лоренција, која ће бити изведена на сцени „Пера Добриновић” нашег најстаријег професионалног театра.

Последња представа Главног програма 50. Инфанта долази из Загреба. Градско драмско казалиште „Гавела” извешће 11. октобра на Петроварадинској тврђави „Легенду”, први драмски текст Мирослава Крлеже, написан још 1914, који је инсценирао Иван Планинић. Ова драма о Исусу, у којој играју Никола Баће, Наташа Јањић, Фабијан Шоваговић, Свен Медвешек, Фрањо Дијак, премијерно је изведена у загребачкој атракцији - тунелу под Гричем, те ће вероватно и на тврђави бити изведена у сличном амбијенту. За сам крај фестивала, 12. септембра, у част награђених, ансамбл СНП-а ће на сцени „Пера Добриновић” извести комедију Дејана Дуковског „Последњи балкански вампир“ у режији Александра Поповског.

М. С.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести