Састојци:
- 2 мање тиквице,
- 2 шаргарепе,
- 2 кромпира,
- 1 већа главица црног лука,
- 2 кашичице сувог зачина,
- кашичица алеве паприке,
- кашика брашна,
- мало мирођије,
- уље за пржење
Припрема:
1. На уљу и мало воде издинстати ситно исецкан црни лук.
2. Шаргарепу и кромпир исећи на коцкице, па додати луку. Сипати суви зачин и све налити водом да огрезне.
3. Ољуштити тиквице, исецкати их на коцкице и потом додати у поврће кад је на пола скувано.
4. Додати алеву паприку, па све измешати.
5. Кувати док тиквице не омекшају, па додати кашику брашна размућену у мало воде.
6. Налити врућом водом, додати мирођију и кувати још око 5 минута.