Рецепт дана: Џем од трешања

Уколико желите да у трешњама уживате и након што им прође увек недовољно дугачка сезона, ево сјајне воћне посластице с комадима црне чоколаде...
dzem
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 3 кг трешања,

- штапић цимета,

- 300 г црне чоколаде,

- каранфилић,

- лимун (кора од једног лимуна)

Припрема:

1. Трешње добро опрати, ставити у шерпу, убацити штапић цимета, 2-3 каранфилића, кору лимуна и све заједно кувати на тихој ватри.

2. Повремено промешати и скинути пену ако се појави.

3. Кувати око сат времена. Када на варјачи почена да се задржава желатинаста маса, исцедити пола лимуна, па крчкати још 3 – 4 минута и затим склонити с рингле (извадити каранфилиће и цимет).

4. Умешати 300 г црне чоколаде.

5. Штапним миксером уситнити воће, вратити на ринглу и кувати још пар минута непрестано мешајући.

6. Сипати у стерилисане тегле и чувати на тамном и прохладном месту.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести