Рецепт дана: Запечена пуњена паприка

Многи, када чују „пуњена паприка“, помисле на лето. Због овог укусног јела, за које многи кажу да је и једно од најпопуларнијих на Балакну, колико год нам то тешко лети падало смо спремни и да укључимо рерну како бисмо их фино запекли.
punjene paprike
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 800 г мешаног млевеног меса,

- 2 кесице зачина за пуњену паприку и сарму,

- конзерва (400 г) пелата,

- 1 тиквица,

- 1/2 л густог сока од парадајза,

- со и шећер,

- нарибани сир

Припрема:

1. Паприке очистити и преполовити их, па поређати у плех.

2. Месо помешати са зачином за пуњену паприку, па нафиловати  паприке.

3. По паприкама нарибати неког финог сира и поклопити колутовима тиквица.

4. Помешати парадајз, со и шећер, па прелити преко паприка.

5. Пећи око 2 сата на 130 степени, па онда појачати на 180 степени још око сат времена.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести