ГЕНЕРАЛНИ СЕКТЕРАР ФСС ЈОВАН ШУРБАТОВИЋ: Имамо довољно знања за организацију Конгреса УЕФА

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије (ФСС) Јован Шурбатовић изјавио је у Паризу да ФСС има довољно искуства, капацитета и знања да наредне године организује Конгрес Европске фудбалске уније (УЕФА).
s
Фото: FSS

На Конгресу УЕФА, који је одржан у Паризу, усвојена је одлука Извршног комитета да Београд и ФСС буду организатори наредног састанка највишег тела Европске фудбалске уније, који ће бити одржан трећег априла 2025. године.

"Игром случаја, на месту где се 1953. године родила идеја о оснивању УЕФА, донета је један од најважнијих одлука за српски фудбал у последњих неколико година. Свакако велико признање за ФСС, Београд и државу Србију, али и обавеза да се још једном покажемо у правом светлу. Имамо довољно искуства, капацитета и знања за један овакав изазов", рекао је Шурбатовић, преноси званични сајт ФСС.

Он је подсетио да је ФСС прошле године био домаћин ХЕТ-ТРИК Комитета који је један од најважнијих сектора у систему УЕФА, преко кога се финансирају сви велики пројекти у европском фудбалу.

"Тада смо добили највише оцене и сви делегати су одушевљени што ће поново имати прилику да посете Београд. Оно што је најважније, мислим да је ово само почетак. Захваљујући улагањима у инфраструктуру на свим нивоима, сигуран сам да ћемо све чешће бити домаћини великих фудбалских догађаја. Са челницима УЕФА већ смо обавили многе разговоре на ту тему, а изградња Националног стадиона пружа нам огромне могућности и даје за право да се после 2027. године надамо додели организације неког великог такмичења или финалне утакмице Лиге Европе", рекао је Шурбатовић.

Он је додао да се од 13. до 18. фебруара очекује прва у низу посета оперативног тима УЕФА у Београду.

"Ми смо већ спремни за све што нас очекује, остаје само да организационо, логистички и оперативно цео посао приведемо крају", закључио је Шурбатовић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести