Холандском хулигану који је ударио Дмитровића два месеца затвора

ХАГ: Навијач ПСВ Ајндховена 20-годишњи Дилано К., који је током реванш меча баража за осмину финала фудбалске Лиге Европе ударио голмана Севиље и српског репрезентативца Марка Дмитровића, осуђен је на двомесечну затворску казну, преноси АП.
s
Фото: Youtube Printscreen

Дилано К. (20) је 23. фебруара током меча утрчао на терен стадиона у Ајндховену и ударио је Дмитровића, који је брзо савладао и оборио на земљу хулигана док нису дотрчали фудбалери оба клуба и обезбеђење на стадиону.

АП наводи да је овај хулиган осуђен за напад и за кршење претходне забране уласка на стадион. Холандски тужиоци су недавно навели да је Дилано К. имао две пресуде за прекршаје у вези са фудбалом и да је био под дејством алкохола када је утрчао на терен и ударио голмана Севиље.

"Осумњичени не само да је прекршио забрану приласка стадиону, већ је утрчао у терен у пијаном стању и напао фудбалера. То је потпуно непоштовање према жртви, фудбалским клубовима и свим истинским навијачима ПСВ-а. Осим тога, осумњичени је у два наврата осуђиван за кривична дела у вези са фудбалом", наводи се, између осталог, у пресуди холандског суда.

Дилано К. је добио и додатних месец дана затвора условно, ако понови ово кривично дело. ПСВ је победио Севиљу 2:0, али је шпански клуб изборио пласман у осмину финала Лиге Европе, пошто је у првом мечу славио с 3:0.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести