ЛИГА КОНФЕРЕНЦИЈА Фудбалери Астон Виле и Клуб Брижа победили у првим мечевима четвртфинала, славио и Олимпијакос

БИРМИНГЕМ: Фудбалери Астон Виле победили су код куће Лил резултатом 2:1, а Клуб Брижа ПАОК 1:0 у првим мечевима четвртфинала Лиге конференција.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Rui Vieira)

Најзаслужнији за победу клуба из Бирмингема био је Џон МекГин. Шкотски везиста је у 13. минуту асистирао најбољем стрелцу екипе Олију Воткинсу, а затим и сам био стрелац у 56. минуту, после додавања Леона Бејлија. Наду Лилу да може до полуфинала сачувао је дефанзивац Бафоде Дијаките голом ударцем главом у 84. минуту после центаршута Андреа Гомеша из корнера.

Клуб Бриж је победио ПАОК голом норвешког везисте Хуга Ветлесена у 6. минуту. Бриж је могао мирније да отпутује на реванш у Солун, али је голман гостију Доминик Котарски одбранио пенал Игору Тијагу у 78. минуту. Цео меч за ПАОК одиграо је репрезентативац Србије Андрија Живковић. Његов презимењакм голман Живко, остао је на клупи грчког клуба.

У раније данас одиграним првим мечевима четвртфинала Лиге конференција Викторија и Фјорентина су одиграли 0:0 у Плзењу, док је Олимпијакос победио Фенербахче 3:2, иако је водио 3:0.

Реванш мечеви играју се следећег четвртка.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести