Лига шампиона: Ливерпул напада мајсторе одбране    

Фудбалери Ливерпула су  све до прве утакмице осмине финала Лиге шампиона  са Атлетиком играли сјајно, нанизали су 18 победа, да би се после пораза (1:0) у  Мадриду њихова игра распала.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Екипа Јиргена Клопа као да се потрошила, стигли су порази од Водфорда (3:0), па  Челсија (2:0) у купу,  што је забринуло навијаче са Енфилд рода. Међутим, нема панике у редовима Ливерпула, спремно дочекују вечерашњи дуел са Атлетиком. 

- Морало је једном да уследи пораз,засићења  је учинило своје. Одморили смо неке играче за утакмицу са Атлетиком и верујем да је  ситуација сасвим добра, са једним  проблемом голман Алисон је повређен. Играчи су квалитетно тренирали и уверен сам да ћемо елиминисати Атлетико. Знам какав је задатак пред нама, Мадриђани су мајстори одбране и за игру на резултат, али имамо оружја и за њих и уверен сам у успех – каже Клоп. 

Атлетико под диригентском палицом Дијега Симеонеа традиционално игра  игра дициплиновано и на резултат, као што је било и у првој утакмици у Мадриду.

- Рани гол Саула Нигеза је умногоме усмерио даљи ток утакмице, то нам је омогућило да играмо нешто другачије него што иначе чинимо. Гол је за нас огроман капитал и покушаћемо да га на Енфилду сачувамо. Знам одакле нам прети опасност, ако успоримо Манеа и Салаха пола посла ћемо урадити. Сматрам да имамо реалне шансе да елиминишемо Ливерпул – оптимиста је Симеоне.

Занимљив окршај се очекује  и на Парку принчева где Пари сен Жермен дочекује Борусију. У првом мечу у Дортмунду домаћини су славили са 2:1 и још једном потврдили да им игра Парижана одговара. Наиме, Пари сен Жермен никада још није победио Борусију.

-  Изненадила нас је Борусије у првој утакмици – признаје тренер Парижана Томас Тухел, који је неколико година седео на клупи екипе из Дортмунда. – Добро смо анализирали ривала  и уверен сам да ћемо елиминисати Борусију. Одлучиће средина терена, а ту смо ми у предности. 

И један и други тим кубури са повредама. Тухел не може да рачуна на Мунијеа, Диала и Ереру, Вератија и Мунијеа, док ће Борусија играти без Ројса и Деленеја, а Витсел  је ровит. 

- Очекује нас изузетно тежак задатак. Парижани имају сјајне нападаче, Мбапе и Нејмар су брзи и непредвидљиви и не смемо им дозволити пуно простора за игру. Ако њих зауставимо можћемо да рачунамо на пролаз у наредни круг– каже трнер Лусијен Фавр.

Г. Ковач 

Среда

21.00: Ливерпул – Атлетико       (0:1) (суди Макеле, Холандија)

21.00: ПСЖ – Борусија       (1:2) (Тајлор, Енглеска) 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести