Мачва после пенала елиминисала Спартак у Купу Србије

Фудбалери Мачве из Шапца пласирали су се у четвртфинале Купа Србија, посто су данас у заосталом мечу осмине финала савладали Спартак у Суботицу после извођења пенала - 1:1 - 6:5.
kup srbije, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Тренер Спартака ЖК Александар Веселиновић није могао да изведе најјачи састав, што је свакако утицало на крајњи резултат и испадање из Купа. Домаћин је рано дошао у вођство, у 12 минуту преко Чечарића, па се чинило да је наредна рунда Купа на видику. Пар минута касније Немања Николић је био у прилици да вођство повећа, међутим голма Пулетић је сјајно интервенисао. Уследиле су две повољне прилике за Шапчане, међутим без реализације.

Само што је почело друго полувреме Николић је био у прилици да постигне гол, није био прецизан.У 60. минуту уследило је изједначење, Адамовић је лепо центрирао а  Гемовић је ефектино сместио лопту у мрежу домаћина. До краја утакмице обе екипе су биле у прилици да поведу, међутим, истакли су се голмани, па се приступило извођењу пенала. Сталоженији и прецизнији били су фудбалери мачве и резултатом 6:5 пласирали се у наредни круг Купа. 

С. Стојиљковић

Спартак ЖК Мачва 5:6 (1:1, 1:0)

СУБОТИЦА: Градски стадион, гледалаца 200, судија: Сантрач (Павлиш). Стрелци: Чечарић у 12. за Спартак ЖК, а Гемовић у 60. минуту за Мачву. Пенали: Стојковић, Керкез, Савковић, Радуловић и Хајдин (Спартак ЖК), а Матић, Милинковић, Арсенијевић, Гаврић, Протић и Н. Јовановић (Шабац). Жути картони: Керкез (Спартак ЖК), Адамовић, Ивић (Мачва).

СПАРТАК ЖК: Јовић 7, Шимура 7, Јочић 7 (Торбица), Керкез 7, Николић 6 (Дунђерски 7), Хајдин 7, Главчић 6, Савковић 7, Чечарић 7, Стојковић 7, Радовановић 7.

МАЧВА: Пулетић 7, Пејовић 7, Протић 7, Ивић 7, Н. Неговановић 7, Лазаревић 7, Арсенијевић 7, Адамовић 8 (Ј. Јовановић), Владисављевић 6 (Матић 7), Милинковић 7, Гемовић 7 (Гаврић 6).

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести