Младићи Војводине с Нишлијама показали да за будућност не треба бринути

Војводина и Раднички освојили су по бод, чиме , наравно, задовољнији могу да буду гости.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Таква је ситуација на табели, јер Нишлије неочекивано воде велику борбу за опстанак и сваки бод им опстанак значи. С друге стране, Новосађани могу, такође, да буду задовољни, јер су на великој сцени умеће показали младићи рођени у новом миленијуму. Предвођени „искуснијим“ капитеном Зукићем, Деветаком и Топићем, Новевски, Милетић и голман Тороман пружили су запажене роле и показали да за будућност Воша  не треба да брине.

У првом полувремену шанси практично није било, иако смо гледали велику битку на терену, борбу за сваку лопту, уз жељу да се стигне до гола. Тек у 44. минуту виђен је први конкретнији ударац Војводине, шутирао је Зукић са 17 метара, али је лопта отишла преко пречке.

У наставку су нешто агилније кренули гости из Ниша, па је у 48. минуту севнула контра, лопта је стигла до Вељка Трифуновића, он је шутирао по земљи, али је лопта окрзнула стативу и отишла у гол-аут. Нешто касније, на једну лопту у свом петерцу бацио се Немања Тороман, један играч Радничког пао је после тога, али је судија Томић показао да је све било регуларно и игра је настављена. У 62. минуту солидно је искоса с десне стране шутирао Владан Новевски, а  млади голман Милорад Којић на сјајан начин је интервенисао и избио је лопту у корнер.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Без Дринчића у протоколу

Тренер Војводине Ненад Лалатовић утакмицу је почео с чак шесторицом бонус играча. Од старта су на терену били голман Тороман, Деветак, Топић, Зукић, Милетић и Новевски, а на клупи за резерве остали су Саничанин, Човић, Ђорђевић, Андрић, Бојић, Гемовић и Вукадиновић, као и чувар мреже Никола Симић. Капитен Никола Дринчић није било ни у протоколу, утакмицу је пратио с трибина, а траку је носио Дејан Зукић.


У 80. минуту дошло је до дуела између некадашњег играча Војводине Огњена Ђуричина и неког из одбране домаћег тима, младић из Новог Бечеја је пао, а арбитар је то окарактерисао као симулирање и показао му други жути, односно црвени картон. Иако бројчано надмоћнији, Новосађани у преосталом времену то нису искористили и утакмица је завршена без голова.

А. Предојевић

Лалатовић: Свака част младићима!

Задовољан оним што су прикалазали његови ученици био је Ненад Лалатовић.

- Видело се да Војводина не треба да стрепи за будућност, јер ова деца су то на делу доказала. Милетић и Новевски су ме још зимус, на припремама у Турској, заинтригирали и задовољан сам што сам могао да им укажем шансу. Они су је искористили на најбољи начин и нови тренер, с те стране, моћи ће да буде миран. Радничком желим да избори опстанак, јер то град Ниш, навијачи, клуб и господин Тончев апсолутно заслужују – рекао је Лалатовић.

Помоћни тренер Радничког Никола Станковић кратко је рекао:

- За нас је ово баш велики бод, јер никада није лако када гостујете у Новом Саду. Направили смо корак ка опсатнку и одмах се окрећемо сусрету с Радом.

 

Војводина – Раднички Ниш 0:0

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, судија: Томић (Београд). Жути картони: В. Ковачевић (Војводина),  Ђуричин (Раднички). Црвени картони: Ђуричин у 80. и тренер Александар Станковић у 90. минуту (Раднички).

ВОЈВОДИНА: Тороман 7, Стојковић 7, В. Ковачевић 6,5 (од 46. Саничанин 6,5), Максимовић 7, Деветак 6,5, Топић 7, Милетић 7 (од 65. Андрић 6,5), Новевски 7 (од 79. Вукадиновић -), Зукић 7, В. Симић 6,5 (од 68. Гемовић 6,5), Мркаић 6,5.

РАДНИЧКИ НИШ: Којић 7, Аксентијевић 7, Стевановић 6,5, Бјеличић 7, Станковић 6,5, Пантелић 6,5 (од 65. Петровић 6,5), А. Ковачевић 6,5, Живковић 7 (од 51. Ђуричин -), Трифуновић 7 (од 58. Ћирковић 6,5), Ђуричковић 6,5, Касалица 7.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести