Немања Суботић: Бићемо хит пролећа у Србији

БЕЛЕК: Припреме фудбалера Војводине у турском Белеку лагано се приближавају крају.
nemanja subotic FF-
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Од нашег специјалног извештача

Већ пуних 11 дана Новосађани тренирају на одлично припремљеним теренима хотела и Спортског центра „Титаник Делукс Голф“ и то им, баш као и климатске прилике које владају на обалама Средоземног мора, омогућује да све оно што су замислили шеф стручног штаба Илија Столица и његови сарадници претачу у дело. Јуче, додуше, први пут од доласка црвено-белих није било сунца, али им је температура ваздуха од 15 степени дозволила да, у веома ведрој атмосфери, одраде тренинг релаксације, проткан занимљивим играма.

После неколико дана поштеде, на терен је истрчао и Вошин најбољи јесењи стрелац Немања Суботић, који више не осећа бол у мишићу задње ложе.

„После утакмице с Марибором осетио сам затезање у задњој ложи, али на сву срећу није била реч о некој озбиљнијој повреди“, рекао је Суботић.

Додаје да је паузирао из предострожности да случајно не би погоршао стање.

“У петак сам се одмарао, ишао на масажу и, као што видите, сада сам потпуно спреман да наставим с тренинзима. Једва сам дочекао да опет будем уз саиграче, јер смо много унапредили нашу игру, ангажованији смо и опаснији по противнички гол. Уз то, имамо значајно повећан посед лопте, што је најбоље могло да се примети у дуелу с Марибором, тимом који је играо групну фазу Лиге шампиона. Реално, у нашем првенству ћемо тешко наилазити на такве ривале, осим Црвене звезде и Партизана, и то је чињеница која нас храбри и улива додатну енергију за рад. Чини ми се да ћемо, бити истински фудбалски хит пролећа у Србији“, додаје Суботић.


Николић у Вошином хотелу

ФК Војводина и тренер Илија Столица веома би радо у црвено-белој опреми новосадске екипе видели нападача Спартака Немању Николића. Досадашњи разговори чланова две управе, међутим, нису донели резултат, па Немања и даље тренира у Анталији, где се припремају „плави голубови“.

Ипак, он је искористио слободно време и посетио Новосађане у хотелу „Титаник Делукс Голф“, а његовом доласку највише се обрадовао Александар Радовановић, који је до јуче још играо за Суботичане, а сада је члан Воше. Два добра пријатеља су дуго разговарала, нешто касније прикључили су им се још неки чланови новосадске експедиције, а Николић је искористио прилику да се види и с другарима из казахтсанског Актобеа, чији дрес је носио у једном периоду каријере.


Илија Столица инсистира на томе да играчи Војводине, управо кроз већи посед, доминирају на терену и полазе у веома опасне и добро организоване нападе. То, несумњиво, од играча захтева и пуно трчања.

„У неким ситуацијама то је тачно, али паметном игром, баш кроз посед, имамо начин да се одморимо. Што је лопта више код нас, ривали се све више троше, а ми смо све одморнији и, када изгубимо посед, имамо свежину да одмах реагујемо. Одлично радимо пресинг и не верујем да ће противници имати пуно прилике да лопта буде код њих. Све то ствара велика очекивања како код екипе, тако и код мене и радује ме чињеница да су се момци који су ове зиме дошли у Вошу, одлично уклопили и да смо створили феноменалну атмосферу. Захваљујући свему што сам навео, а пре свега начину игре, убеђен сам да можемо да испунимо зацртане циљеве на пролеће, а то су освајање Купа Србије и пласман у Европу“,додао је Суботић.

У једном тренутку на јучерашњем тренингу, догодио се и занимљив детаљ када је лопта прелетела преко ограде терена и завршила у реци која се налази одмах иза. Економ Немања Јотановић нашао се на муци како да је дохвати, али је онда ствари у своје руке преузео Иван Лакићевић и спасао Немању даљих искушења.

У даљем току, играчи су се поделили на два табора и заиграли неку врсту фудбалског бејзбола, што је код њих изазвало повећан ниво адреналина и такмичарског духа. На крају, једни су увежбавали шутирање на гол, у чему су предњачили Александар Месаровић и Милош Зличић, други су играли ножни тенис, у којем су екипе чинили Ранко Веселиновић и Младен Деветак с једне, односно Немања Суботић и Никола Антић, с друге стране. Трећа, најбројнија група се надметала у додавању лопте без падања на земљу, а онај ко погреши био је „кажњаван“ чвргама по ушима. Утисак је, уз салве смеха, да је најгоре прошао Стефан Цебара, који је на крају морао да побегне с мегдана.

Пред Новосађанима је, поновимо, још једна тренинг утакмица, пошто ће у понедељак, 5. фебруара, осмерити снаге с љубљанском Олимпијом, тренутно другопласираним тимом у првенству Словеније. Како сада ствари стоје, тај дуел ће почети у 17.30 часова.

Текст и фото: А. Предојевић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести